I juni var der 115 tvangsauktioner
Få tvangsauktioner i årets første seks måneder. Dertil er der ikke udsigt til, at det kommer til at ændre sig lige foreløbig.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i juni blev bekendtgjort 115 tvangsauktioner, når der tages højde for sæson. Det er 1 færre end i maj. Samlet har årets første halvår budt på 680 tvangsauktioner, hvilket er 9% lavere sammenlignet med samme periode sidste år.
Få tvangsauktioner i årets første seks måneder. Det er der egentlig ikke så meget nyt i, da tvangsauktionerne siden starten af 2021 har befundet sig på et meget lavt niveau. Dertil er der ikke udsigt til, at det kommer til at ændre sig lige foreløbig. Et solidt boligmarked og et bomstærkt arbejdsmarked holder ganske enkelt tvangsauktionerne i ultrakort snor.
Antallet af tvangsauktioner har på imponerende vis holdt sig lavt igennem en tid, hvor renten på et variabelt forrentet realkreditlån er steget fra negativt terræn til lige under 4%. Samtidigt har inflationen været tårnhøj. Godt nok er tvangsauktionerne en anelse højere i dag end i 2021 og 2022, hvor vi nåede det laveste antal tvangsauktioner siden før finanskrisen, men det får ikke vores alarmklokker til at ringe.
Der er nemlig en del faktorer, som giver modvægt til de højere renter, når det kommer til påvirkningen på tvangsauktionerne. Rekordmange er i beskæftigelse, mens ledigheden holder sig lav. Dertil har danskerne høje opsparinger og udlånsvæksten har været ret lav. Det vidner om en stærk betalingsevne hos boligejerne, hvilket også kan ses i restanceprocenten på realkreditlån. Den lyder aktuelt på 0,15%, hvilket er tæt på det laveste siden før finanskrisen. I tillæg er der fin gang i boligmarkedet. Det gør det lettere at sælge sin bolig i fri handel, hvis der skulle opstå problemer med at betale terminen.
Med de nuværende udsigter, så forventer vi, at tvangsauktionerne holder sig omkring sit nuværende niveau, da dansk økonomi klarer sig ganske godt, og der ikke er udsigt til store stigninger i ledigheden.