Boliglån – Lån til ny bolig eller renovering

Boliglån – Lån til ny bolig eller renovering

Står du over for et boligkøb eller en renovering af din eksisterende bolig, kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder både boliglån til køb og modernisering af din bolig - uanset om det er hus, ejerlejlighed, andelsbolig eller fritidshus/sommerhus.

Se vores forskellige låntyper, og beregn hvad du kan købe bolig for.

Beregn hvad du kan låne for

Hvad er et boliglån?

Boliglån er en fællesbetegnelse, der både dækker over realkreditlån, banklån og andelsboliglån. Når du skal købe en bolig eller lave større forbedringer i din nuværende bolig, vil de fleste få brug for at optage et lån, der kan finansiere renoveringen eller boligkøbet.

Det rette boliglån for dig afhænger både af, hvad lånet skal finansiere, og ved boligkøb også om du skal købe en andels- eller ejerbolig.

Boliglån til dine behov

Hos Arbejdernes Landsbank hjælper vi dig gerne med at finde den låntype, der kan finansiere dine boligdrømme. Uanset om du er førstegangskøber, tidligere har optaget et boliglån eller ønsker at finde et lån, der kan finansiere forbedringer i din bolig, kan vi rådgive dig om, hvilke muligheder du har.

Vi kan hjælpe dig med:

 • at beregne, hvad du kan købe bolig for
 • et boligkøberbevis, så du kan slå hurtigt til, når den rigtige bolig er der
 • den rette finansiering af din bolig
 • omlægning af dit eksisterende boliglån.

Låntyper hos Arbejdernes Landsbank

Herunder kan du få indblik i nogle af de låntyper, vi har hos Arbejdernes Landsbank.

Realkreditlån

Et realkreditlån er en låntype, der optages i en ejerbolig – det vil sige, at det er et lån, der kan finansiere købet af en ejerbolig eller et sommerhus eller til forbedringer i din nuværende bolig.

Andelsboliglån

Hvis du ønsker at købe en andelsbolig, finansieres boligkøbet udelukkende af et banklån. Hos Arbejdernes Landsbank har vi to låntyper til et andelsboligkøb– AL-AndelsPrioritetslån og AL Fastrente-Andel.

Læs mere om Andelsboliglån

Banklån til bolig

Et banklån til bolig kan finansiere forbedringer af din nuværende bolig eller den del af købesummen, som ikke dækkes af et realkreditlån. Foretager du energirenoveringer af din bolig, kan det også finansieres med et AL-Energilån.

Læs mere om Banklån til bolig

Boligkøbets faser

Boligkøbets faser

 

 

 

Drømmer du om en ny bolig? Læs hvordan et boligkøb kan forløbe, og bliv klar til at finde din nye bolig.

Læs vores guide til boligkøb

 

Værd at vide om boliglån

 • Andelsboliglån
  Hvis du skal købe en andelsbolig skal du betale minimum 5% af boligens købspris i egenudbetaling. Resten af købet kan finansieres med et andelsboliglån.

 • Realkreditlån
  Hvis du skal købe en ejerbolig, kan realkreditlånet maksimalt udgøre 80% af boligens værdi - og der er krav om, at du selv kan lægge en udbetaling på minimum 5%.

  De resterende 15% kan du låne som et banklån med AL-Boliglån, som har en variabel rente.

  Når du tager et realkreditlån, kan du vælge imellem fast rente og variabel rente. For at forstå forskellen på de to overordnede typer af realkreditlån, kan du se videoen nedenfor, der beskriver forskellen mellem de to rentetyper.

Har du brug for flere gode råd, inden du vælger at tage et boliglån? Vi har lavet en guide, så du nemt kan gøre dig nogle vigtige overvejelser i god tid.

> Gode råd ved boligkøb

Hvad kan du købe bolig for?

Med vores boligberegner kan du hurtigt få et vejledende bud på, hvor meget din nye bolig må koste. Hvis du booker et møde med os, så kan vi beregne det præcise beløb.

Vi har flere boligberegnere, som du kan benytte dig af alt efter, hvilken type af bolig som du vil købe. Du kan blive klogere på din samlede boligydelse, hvad lånet vil koste for dig, eller hvor meget din fremtidige bolig må koste.

Beregn hvad du kan låne for

Få et boliglån på 24 timer

Vi ved, hvor vigtigt det er for dig, at være klar på det rette tidspunkt. Derfor rydder vi gerne skrivebordet for at hjælpe dig, når dit boligkøb kræver det. 

Du kan ringe og booke et boligmøde med 1 times varsel – inden for 24 timer giver vi dig svar på, om du kan gøre boligdrømmen til virkelighed. Book et boligmøde for at få en grundig og vejledende samtale om dit boliglån, din situation og dine planer.

Book boligmøde her

Du er også velkommen til at kontakte os over telefon - for at høre mere om dine muligheder og få svar på alle dine spørgsmål

Ring til os på 38 48 48 00

Skal I købe bolig sammen?

Er I fælles om at købe en bolig, er det en god ide at overveje at lave en samejekontrakt, så I aftaler nogle fælles spilleregler for, hvad der skal ske med boligen og værdien af den, hvis I en dag ikke længere skal bo sammen og/eller eje boligen sammen. Som kunde hos os kan du oprette en samejekontrakt nemt med TestaViva.

Læs mere om TestaViva

Snak med en rådgiver

Det er altid en god idé at tage en snak hos os. Uanset om du vil omlægge dine lån, tage et boliglån eller renovere din eksisterende bolig, så kan vi hjælpe. Vores anbefalinger afhænger netop af din situation, og indebærer en masse faktorer, som er værd at overveje.

Dine seneste lønsedler, dit budget, dine fremtidsplaner og typen af bolig, du ønsker, er blot nogle eksempler på de ting, vi tager udgangspunkt i, når vi rådgiver dig. Få tryghed med en grundig samtale om dit boliglån hos os.

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 48. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Emne

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her

Dine oplysninger

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem.

Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger på al-bank.dk/persondata.