Visa/dankort

Et Visa/dankort er et betalingskort uden kredit. Med et Visa/dankort har du et godt overblik over din økonomi, fordi de beløb, du bruger, bliver hævet på kontoen med det samme.

Hvad er fordelene ved et Visa/dankort?

Med et Visa/dankort har du to kort samlet i ét – et Dankort og et Visa-kort:

  • Dankortet bruger du i Danmark i de forretninger og pengeautomater, som tager imod Dankort.
  • Visa-kortet, der er et internationalt betalingskort, bruger du i de forretninger og pengeautomater i Danmark, som ikke tager imod Dankort og på i forretninger og pengeautomater på rejser i udlandet.

Et Visa/dankort er gratis. Det vil sige, at du ikke skal betale et årligt kortgebyr*.

I Danmark kan du bruge kortet ubegrænset i forretninger mv., og du kan dagligt hæve op til 15.000 kr. gratis i Arbejdernes Landsbanks pengeautomater i bankens åbningstid.

I udlandet giver Visa-kortet dig mulighed for at hæve:

  • Op til det, der svarer til 2.000 danske kr. pr. dag i banker/pengeautomater.
  • Op til 25.000 kr. pr. 30 dage.

Husk, du skal betale gebyr af det hævede beløb, hver gang du hæver i en bank eller pengeautomat i udlandet.

Udbetaling i EURO:

  • Indenfor Europa 15 kr.
  • Udenfor Europa 1% min. 30 kr.

Udbetaling i øvrige valutaer 1% min. 30 kr.

Du kan også bruge Visa/dankortet til at handle på nettet. I den forbindelse har du mulighed for at bruge sik­ker­heds­løs­nin­gen "Visa Secure". Læs mere her.

For at få et Visa/dankort skal du være fyldt 18 år og opfylde bankens regler om kre­dit­vær­dig­hed – have en almindelig sund økonomi.

* Det er gratis for private kunder at have to betalingskort af typerne Visa/dankort og/eller Mastercard debit – øvrige kort koster 200 kr. om året.

En fordel med flere kort

På rejser i udlandet er det praktisk at medbringe flere forskellige kort. Det kan bl.a. være en fordel, hvis du når for­brugs­græn­sen på det ene kort eller et kort bliver ødelagt. Et godt supplement kan være et Mastercard.

Mastercard er et kreditkort, som giver mulighed for at trække mere end der umiddelbart står på kontoen. Vær opmærksom på, at det visse steder i udlandet er nødvendigt at benytte et kreditkort i stedet for et betalingskort, hvis du f.eks. vil reservere hotel eller leje bil - og her kan det være førerens kreditkort, der skal benyttes.

Læs mere om Mastercard

Se også