Visa/dankort

Visa/dankort er et fleksibelt betalingskort, du både kan bruge i din hverdag, og når du er ude at rejse. Når du er kunde hos os, er det gratis for dig at få et Visa/dankort.

Hvad er fordelene ved et Visa/dankort?

Med et Visa/dankort har du to kort samlet i ét:

  • Dankortet kan du bruge i Danmark i de forretninger og pengeautomater, som tager imod Dankort.
  • Visa-kortet kan du bruge i de forretninger og pengeautomater i Danmark, som ikke tager imod Dankort, og du kan bruge det, når du rejser.
  • Når du bruger kortet, bliver pengene trukket på din konto inden for kort tid. Derfor kan du nemt følge med i dit forbrug.

 

Optjen penge, når du betaler med Visa

Har du et Visa/dankort, kan du automatisk optjene penge, når du betaler med Visa hos en lang række butikker, webshops og restauranter. Det kræver blot, at du tilmelder dit kort til Cashback i partnerskab med Visa.

Mobilbetalinger kan overskride beløbsgrænsen på dit Visa/dankort
Mobilbetalinger kan overskride beløbsgrænsen på dit Visa/dankort

Regler for Visa/dankort

Et Visa/dankort er gratis. Det vil sige, at du ikke skal betale et årligt kortgebyr*.

I Danmark kan du bruge kortet ubegrænset i forretninger mv., og du kan dagligt hæve op til 15.000 kr. gratis i Arbejdernes Landsbanks pengeautomater i bankens åbningstid.

I udlandet giver Visa-kortet dig mulighed for at hæve:

  • Op til det, der svarer til 2.000 danske kr. pr. dag i banker/pengeautomater.
  • Op til 25.000 kr. pr. 7 dage.

Husk, du skal betale gebyr af det hævede beløb, hver gang du hæver i en bank eller pengeautomat i udlandet.

Udbetaling i EURO:

Se vores prisliste

Du kan også bruge Visa/dankortet til at handle på nettet. I den forbindelse har du mulighed for at bruge sik­ker­heds­løs­nin­gen "Visa Secure". Læs mere her.

For at få et Visa/dankort skal du være fyldt 18 år og opfylde bankens regler om kre­dit­vær­dig­hed.

* Det er gratis for private kunder at have to betalingskort af typerne Visa/dankort og/eller Mastercard debit – se priser for øvrige kort.

En fordel med flere kort

På rejser i udlandet er det praktisk at medbringe flere forskellige kort. Det kan bl.a. være en fordel, hvis du når for­brugs­græn­sen på det ene kort eller et kort bliver ødelagt. Et godt supplement kan være et Mastercard.

Mastercard er et kreditkort, som giver mulighed for at trække mere end der umiddelbart står på kontoen. Vær opmærksom på, at det visse steder i udlandet er nødvendigt at benytte et kreditkort i stedet for et betalingskort, hvis du f.eks. vil reservere hotel eller leje bil - og her kan det være førerens kreditkort, der skal benyttes.

Læs mere om Mastercard

Se også