Ratepension

En ratepension er den mest almindelige form for pensionsopsparing. Når du er gået på pension og skal have din pensionsopsparing udbetalt, minder den om din faste månedlige løn. Du vælger selv hvor lang en periode, den skal udbetales over. Du kan vælge en periode på mellem 10 - 30 år. Jo længere en periode du vælger, jo mindre vil den månedlige udbetaling være. Du vælger først udbetalingsperioden, når du går på pension.

Hvilke regler gælder for en ratepension?

Alle kan oprette en ratepension, men den er særligt attraktiv for dig, der betaler topskat. Indbetalingen til en ratepension kan trækkes fra i den skattepligtige indkomst, og du skal ikke betale skat af den, før du får pensionen udbetalt senere.

Ratepensionen er stadig interessant for dig, der ikke betaler topskat, men blot gerne vil have en målrettet opsparing, der sikrer dig en indtægt hver måned, når du går på pension.

 • Ratepension kan enten oprettes privat eller via en ar­bejds­gi­ver­ord­ning.
 • Der er maksimum for, hvor meget du må indskyde årligt - se beløbene nedenfor.
 • Ind­be­ta­lin­ger­ne er fradrags­be­ret­ti­ge­de op til topskatten i din personlige indkomst.
 • Pensionen udbetales i rater i en aftalt periode.
 • Ved udbetaling betaler du personlig indkomstskat.
 • Opsparingen kan stå som kontantkonto, eller du kan vælge at investere – enten via AL-PuljeInvest, eller i hvad du selv måtte ønske.
Få personlig rådgivning

Pensionsindbetalinger 2024

I 2024 kan du indbetale følgende beløb på din pensionsordning:
 • Ratepension privat 63.100 kr.
 • Ratepension arbejdsgiver 68.586 kr.
 • Aldersopsparing:
 • Over 7 år til folkepensionsalder: 9.100 kr.
 • 7 år/under 7 år til folkepensionsalder: 58.900 kr.
 • Livrente privat 58.100 kr.
 • Livrente arbejdsgiver: Fuldt fradrag for indbetaling
 • Beløbsgrænserne gælder årets samlede indskud. Vil du gerne sætte ekstra ind på en privat ordning hos os, skal du huske at tage højde for, hvad der er indbetalt på din pensionsordning via dit arbejde.

Se også

Få personlig rådgivning om pension

Ønsker du at få mere at vide om pension og dine muligheder, er du velkommen til at kontakte din rådgiver direkte eller ringe til os på 38 48 48 48 - vi står klar alle hverdage kl. 8-20 og weekend kl. 10-16. Du kan også udfylde formularen herunder - du hører fra os inden for to hverdage.

Emne

Bemærk:

Når du har valgt emnet ”Oprettelse af lønkonto + kort og netbank”, er det ikke nødvendigt, at vi ringer dig op og hjælper dig i mål. Når du har udfyldt formularen nedenfor og trykket på "Send", bliver du sendt videre til MitID. Herefter kan du med det samme ansøge om en lønkonto hos os – i få, nemme trin.

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.

Du kan blive kunde online

Tak for din interesse for at blive kunde i Arbejdernes Landsbank.

Når du ønsker at oprette en lønkonto hos os, kan du ansøge om det online. Når du har sendt kontaktformularen, bliver du viderestillet til en side, hvor du kan logge ind med MitID. Herefter bliver du guidet gennem få trin, der sikrer, at vi har de korrekte oplysninger i din ansøgning om at blive kunde hos os.

Ved brug af MitID accepterer du, at vi må behandle dit CPR-nummer. Hvis du ikke har MitID, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf.: 38 48 48 48 – så hjælper vi dig.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.