Aktiesparekonto

Aktiesparekonto

En Aktiesparekonto er en ny investeringsmulighed, der skal gøre det enklere og mere attraktivt at investere i børsnoterede aktier og aktiebaserede investeringsforeninger. Når du investerer via en Aktiesparekonto, slipper du billigere i skat og betaler 17 % i afkastskat mod normalt 27/42 %.

Godt nyt for alle med Aktiesparekonto

Den 1. juli 2020 blev loftet på en Aktiesparekonto sat op til 100.000 kr. mod tidligere 51.100 kr., så man kan investere ca. dobbelt så mange penge på favorable vilkår. I dag kan du indsætte op til 102.300 kr.

Sådan investerer du

Sådan er vilkårene

Sådan investerer du med en Aktiesparekonto

Aktiesparekontoen kan benyttes af alle - uanset om du investerer for første gang, eller om det er et supplement til dine eksisterende investeringer. Rent teknisk består en Aktiesparekonto af en konto og et depot, som du opretter hos os. Herefter kan du handle børsnoterede danske og udenlandske aktier samt aktiebaserede investeringsforeninger via netbank og mobilbank.

Dine muligheder

  • Du kan p.t. indskyde op til 102.300 kr. på en Aktiesparekonto. 
  • Aktiesparekontoen kan kun anvendes til frie midler.
  • Du kan hæve og sætte ind på kontoen, lige så ofte du vil inden for indskudsgrænsen. 
  • Det er muligt at oprette én Aktiesparekonto pr. person.

Sådan er vilkårene på en Aktiesparekonto

  • Alle privatpersoner med fuld skattepligt i Danmark kan oprette en Aktiesparekonto hos Arbejdernes Landsbank.
  • Du kan indskyde op til 102.300 kr. på en Aktiesparekonto
  • Afkastskat på Aktiesparekontoen er 17% mod normalt 27/42%.
  • Afkastskat opgøres ved årets udgang efter lagerbeskatningsprincippet. Det vil sige, at du årligt bliver beskattet af gevinster både på værdipapirer, du har solgt i årets løb, og værdipapirer, du stadig investerer i.
  • Tab på dine investeringer kan fremføres til fradrag i gevinster på Aktiesparekontoen i kommende år. Tab kan ikke fradrages i gevinster fra andre investeringer uden for Aktiesparekontoen.
video

Så meget kan din opsparing vokse

50.000 kr. på en Aktiesparekonto kan om 10 år blive til 85.500 kr. forudsat et årligt afkast på 5,5 %

Hør mere om Aktiesparekonto

Få rådgivning om investering

Ønsker du at få mere at vide om investering og dine muligheder, er du velkommen til at kontakte din rådgiver direkte eller ringe til os på 38 48 48 48 - vi står klar alle hverdage kl. 8-20 og weekend kl. 10-16. Du kan også udfylde formularen herunder - du hører fra os inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.