Aktiesparekonto

Aktiesparekonto

En Aktiesparekonto er en ny investeringsmulighed, der skal gøre det enklere og mere attraktivt at investere i børsnoterede aktier og aktiebaserede investeringsforeninger. Når du investerer via en Aktiesparekonto, slipper du billigere i skat og betaler 17 % i afkastskat mod normalt 27/42 %.

Godt nyt for alle med aktiesparekonto

Det har været nogle gode aktieår, siden aktiesparekontoen blev introduceret i 2019. Indskudsloftet på en aktiesparekonto stiger hvert år med ca. 1 pct., siden det i 2020 blev sat op til 100.000 kr. fra 51.100 kr.

I 2022 kan du indsætte op til 103.500 kr. og betale en lavere skat på 17 pct. på afkastet, sammenlignet med 27/42 pct. på andre konti med tilknyttede aktiedepoter.

Sådan investerer du

Sådan er vilkårene

Sådan investerer du med en aktiesparekonto

Aktiesparekontoen kan benyttes af alle - uanset om du investerer for første gang, eller om det er et supplement til dine eksisterende investeringer. Rent teknisk består en aktiesparekonto af en konto og et depot, som du opretter hos os. Herefter kan du handle børsnoterede danske og udenlandske aktier samt aktiebaserede investeringsforeninger via netbank og mobilbank.

Dine muligheder

 • Du kan p.t. (2022) indskyde op til 103.500 kr. på en aktiesparekonto.
  (Det politisk bestemte indskudsloft stiger med ca. 1 pct. om året.)
 • Aktiesparekontoen kan kun anvendes til frie midler.
 • Du kan hæve og indsætte på kontoen, lige så ofte du vil inden for indskudsloftet. 
 • Det er muligt at oprette én aktiesparekonto pr. person.

Sådan er vilkårene på en aktiesparekonto

 • Alle privatpersoner med fuld skattepligt i Danmark kan oprette en aktiesparekonto hos Arbejdernes Landsbank.
 • Du kan p.t. (2022) indskyde op til 103.500 kr. på en aktiesparekonto
 • Afkastskat på aktiesparekontoen er 17% mod normalt 27/42%.
  (På et normalt depot er skatten 27 pct. på de første 57.200 kr. afkast og 42 pct. på afkast derover.)
 • Afkastskat opgøres ved årets udgang efter lagerbeskatningsprincippet og trækkes i starten af det følgende år. Det vil sige, at du årligt bliver beskattet af gevinster både på værdipapirer, du har solgt i årets løb, og værdipapirer, du stadig investerer i.
 • Du må gerne indbetale et beløb svarende til afkastskatten, i forbindelse med at den opkræves i starten af året.
 • Hvis værdien af din aktiesparekonto er under det aktuelle indskudsloft (103.500 kr. i 2022) pr. 1. januar, så må du indbetale op til loftet. 
 • Tab på dine investeringer kan fremføres til fradrag i gevinster på aktiesparekontoen i kommende år. Tab kan ikke fradrages i gevinster fra andre investeringer uden for aktiesparekontoen.
video

Så meget kan din opsparing vokse

100.000 kr. på en aktiesparekonto kan på 10 år blive til 173.000 kr. forudsat et årligt afkast på 5,5 %

Hør mere om Aktiesparekonto

Få rådgivning om investering

Ønsker du at få mere at vide om investering og dine muligheder, er du velkommen til at kontakte din rådgiver direkte eller ringe til os på 38 48 48 48 - vi står klar alle hverdage kl. 8-20 og weekend kl. 10-16. Du kan også udfylde formularen herunder - du hører fra os inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger på al-bank.dk/persondata.