Aktiesparekonto

En aktiesparekonto er en ny investeringsmulighed, der skal gøre det enklere og mere attraktivt at investere i børsnoterede aktier og aktiebaserede investeringsforeninger. Når du investerer via en aktiesparekonto, slipper du billigere i skat og betaler 17 % i afkastskat mod normalt 27/42 %.

Godt nyt for alle med aktiesparekonto

I 2024 kan du indsætte op til 135.900 kr. og betale en lavere skat på 17 pct. på afkastet, sammenlignet med 27/42 pct. på andre konti med tilknyttede aktiedepoter.

Sådan investerer du med en aktiesparekonto

Ak­ties­pa­re­kon­to­en kan benyttes af alle - uanset om du investerer for første gang, eller om det er et supplement til dine eksisterende investeringer. Rent teknisk består en ak­ties­pa­re­kon­to af en konto og et depot, som du opretter hos os. Herefter kan du handle børsnoterede danske og udenlandske aktier samt aktiebaserede in­ve­ste­rings­for­e­nin­ger via netbank og mobilbank.

Dine muligheder

 • Du kan p.t. (2024) indskyde op til 135.900 kr. på en ak­ties­pa­re­kon­to.
 • Ak­ties­pa­re­kon­to­en kan kun anvendes til frie midler.
 • Du kan hæve og indsætte på kontoen, lige så ofte du vil inden for indskudsloftet.
 • Det er muligt at oprette én ak­ties­pa­re­kon­to pr. person.

Sådan er vilkårene på en aktiesparekonto

 • Du kan kun have én aktiesparekonto
 • Alle privatpersoner med fuld skattepligt i Danmark kan oprette en aktiesparekonto hos Arbejdernes Landsbank.
 • Du kan p.t. (2024) indskyde op til 135.900 kr. på en aktiesparekonto
 • Afkastskat på aktiesparekontoen er 17%. På et normalt depot er skatten 27 pct. på de første 61.000 kr. afkast og 42 pct. på afkast derover (2024 tal)
 • Afkastskat opgøres ved årets udgang efter lagerbeskatningsprincippet og trækkes i starten af det følgende år. Det vil sige, at du årligt bliver beskattet af gevinster både på værdipapirer, du har solgt i årets løb, og værdipapirer, du stadig investerer i.
 • Du må gerne indbetale et beløb svarende til afkastskatten, i forbindelse med at den opkræves i starten af året.
 • Hvis værdien af din aktiesparekonto er under det aktuelle indskudsloft (135.900 kr. i 2024) pr. 1. januar, så må du indbetale op til loftet.
 • Tab på dine investeringer kan fremføres til fradrag i gevinster på aktiesparekontoen i kommende år. Tab kan ikke fradrages i gevinster fra andre investeringer uden for aktiesparekontoen.

Så meget kan din opsparing vokse

100.000 kr. på en aktiesparekonto kan på 10 år blive til 173.000 kr. forudsat et årligt afkast på 5,5 %.

Hør mere om aktiesparekonto

Emne

Har du en konto i forvejen?*

Bemærk:

Når du har valgt emnet ”Oprettelse af lønkonto + kort og netbank”, er det ikke nødvendigt, at vi ringer dig op og hjælper dig i mål. Når du har udfyldt formularen nedenfor og trykket på "Send", bliver du sendt videre til MitID. Herefter kan du med det samme ansøge om en lønkonto hos os – i få, nemme trin.

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.

Du kan blive kunde online

Tak for din interesse for at blive kunde i Arbejdernes Landsbank.

Når du ønsker at oprette en lønkonto hos os, kan du ansøge om det online. Når du har sendt kontaktformularen, bliver du viderestillet til en side, hvor du kan logge ind med MitID. Herefter bliver du guidet gennem få trin, der sikrer, at vi har de korrekte oplysninger i din ansøgning om at blive kunde hos os.

Ved brug af MitID accepterer du, at vi må behandle dit CPR-nummer. Hvis du ikke har MitID, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf.: 38 48 48 48 – så hjælper vi dig.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.