Pension, der sikrer din og familiens økonomi

Hvad er forskellen på en ratepension og en aldersopsparing? Og hvordan sikrer du dig, at der er økonomisk tryghed i alle livets faser? Her får du et overblik over alt det, der er godt at vide om pension og livsforsikring.

Få overblik over dine muligheder

 • Family

  Livrente

  Spar op til din pension på en livrente og få et fast beløb udbetalt hver måned resten af livet - uanset hvor længe du lever.

 • Grandmother

  Ratepension

  Spar op til din pension på en ratepension og få et fast beløb udbetalt hver måned i en periode på mellem 10-30 år.

 • Grandchildren

  Aldersopsparing

  Spar op på en aldersopsparing og få opsparingen udbetalt på én gang eller over flere gange.

Når familielivet ændrer sig

Få gode råd om, hvordan din pension skal tilpasses, når der sker nyt i dit liv. Vi anbefaler, at du får en personlig gennemgang af din pension, hver gang dit liv ændrer sig – så du sikrer, at din pension fortsat holder hånden under din økonomi.

Få råd til at leve livet - hele livet

Ved du, hvad der skal ske med din og familiens økonomi, når der ikke længere går løn ind på kontoen? Hvis livet tager en drejning, og tilværelsen tager nye former, skal din pension følge med.

Sådan sikrer din pension økonomien

Vores anbefaling = 80 % af din indtægt

Vores generelle anbefaling er, at din pen­sions­ord­ning dækker således, at du kan få 80 % af din nuværende indtægt udbetalt fra den dag, du går på pension.

Med en pen­sions­dæk­ning på 80 % af nuværende indtægt vil de fleste have en økonomisk tryg alderdom med sikkerhed for betaling af boligudgifter, le­veom­kost­nin­ger og fornøjelser.

Vi anbefaler, at pen­sions­op­spa­rin­gen består af:

 • en livsvarig udbetaling, som sikrer betaling af de faste udgifter hele livet. Den livsvarige udbetaling bør udgøre en væsentlig del af pen­sions­op­spa­rin­gen.
 • en løbende udbetaling i en afgrænset periode, som sikrer et øget rådighedsbeløb i starten af perioden, hvor energien er størst.
 • en sum udbetaling, som sikrer økonomisk frihed til at disponere.

Få personlig rådgivning om pension

Ønsker du at få mere at vide om pension og dine muligheder, er du velkommen til at kontakte din rådgiver direkte eller ringe til os på 38 48 48 48 - vi står klar alle hverdage kl. 8-20 og weekend 10-16. Du kan også udfylde formularen herunder - du hører fra os inden for to hverdage.

Emne

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.

Pension