Lån til sommerhus

Hos Arbejdernes Landsbank kan du låne til et sommerhus på nogle af markedets billigste vilkår. Udover et fordelagtigt lån får du nemlig også BoligBonus. Læs om dine muligheder for et lån til sommerhus hos os.

Sådan bliver dit lån til sommerhus sat sammen

Dit samlede sommerhuslån består af et realkreditlån, der maksimalt kan udgøre 75 % af sommerhuskøbet. Derudover er det et krav, at du selv skal betale minimum 5 % af som­mer­huspri­sen. De sidste 20 % af købsprisen kan du få refinansieret med et banklån hos os.

Hvis du kan udbetale mere end 5 % med eksempelvis opsparing, er det en god idé at gøre det. Jo mere du kan betale i egenbetaling, desto større fordele har det for dig.

Find dit lån til sommerhuset med vores låneberegner

Med vores låneberegner kan du se, hvad det koster dig at låne til et sommerhus. Indtast sommerhusets pris og din egen udbetaling og få overblik over din månedlige ydelse på forskellige typer realkreditlån.

Beregneren tager kun højde for re­al­kre­dit­fi­nan­si­e­rin­gen samt KundeKroner, den medregner ikke banklånet eller din årlige BoligBonus.

Prøv beregner

Vidste du, at du også kan få BoligBonus ved køb af sommerhus?

Der er masser af fordele og grunde til at få finansieret dit sommerhus i Arbejdernes Landsbank.

 • Få BoligBonus hvert år

  Har du et Totalkreditlån hos os, får du hvert år udbetalt BoligBonus.

 • Få KundeKroner

  Du får også KundeKroner via Totalkredit frem til udgangen af 2024.

Nyd ferie, ro og hygge i dit eget sommerhus

Ofte vil et sommerhuskøb komme efter et boligkøb af en helårsbolig og i mange tilfælde også efter et bilkøb. 

Når du køber sommerhus, vil dine nuværende lån og økonomi have indflydelse på dine muligheder for at låne til et sommerhus. 

Vi hjælper dig med at få overblik over din økonomi, og se hvilke muligheder du har for at låne til et nyt sommerhus. 

Hvad skal du have overblik over, inden du køber et sommerhus:

 • Din friværdi
  Hvis du har friværdi i din bolig, kan friværdien finansiere dele af dit sommerhuskøb.

 • Husets stand og beliggenhed
  Værdien af dit sommerhus afhænger meget af husets beliggenhed og stand. Det er derfor en god ide at undersøge markedet grundigt, før du beslutter dig for, hvor i landet du vil købe sommerhus. Beliggenheden har nemlig stor betydning for, hvor meget sommerhus du kan få for pengene.

  Køber du et sommerhus med behov for en større renovering, skal prisen på renoveringen selvfølgelig tages med i betragtning, når du skal låne.

 • Faste udgifter
  De faste udgifter forbundet med sommerhuset er en vigtig del af dine omkostninger til sommerhuskøbet. Det er en god ide at danne et overblik over, hvor meget du har mulighed for at betale månedligt til faste udgifter.

 • Øvrige udgifter
  Mange glemmer at tage højde for de øvrige udgifter som følger med et sommerhus, når de skal danne sig et overblik over, hvad det vil koste at finansiere sommerhuset. Det er vigtigt, at du også forholder dig til andre udgifter som fx transport og vedligehold for at få et præcist billede af, hvad det vil koste dig.

7 hurtige tips

Hvis du overvejer at købe sommerhus, kan disse råd måske gøre processen nemmere.

Få gode råd til køb af sommerhus

Få hjælp til at finansiere dit sommerhus gennem udlejning

Når du køber et sommerhus, har du mulighed for at udleje sommerhuset i de perioder, du ikke selv bruger det. Udlejningen kan være en god løsning for dig, der planlægger at bruge sommerhuset periodisk.

Når du udlejer dit sommerhus, kan det dække dine udgifter forbundet med sommerhuset i de perioder, hvor sommerhuset ellers ville stå tomt. Udlejning kan fungere som en økonomisk hjælp til at finansiere sommerhuskøbet og give dig plads i budgettet til eventuelle forbedringer eller løbende ved­li­ge­hol­del­se.

Inden du vælger at udleje dit sommerhus, er det god ide at sætte dig grundigt ind i alle gældende regler og retningslinjer. Læs mere om regler for udlejning, og hvad du skal være opmærksom på, når du udlejer sit sommerhus.

Gode råd til udlejning af sommerhus

Endnu billigere at låne til et sommerhus

I 2017 kom der nye regler på som­mer­hus­mar­ke­det. De nye regler betyder, at det er blevet billigere for dig at låne til et sommerhus. Det er nu muligt at finansiere 75 pct. af sommerhuskøbet med et realkreditlån, hvor grænsen tidligere var 60 pct. 

Med de nye regler og vores lånetilbud og -fordele kan du få en rigtig god aftale.

Har du spørgsmål om et lån til sommerhus?

Vi gennemgår sammen med dig dine muligheder for at optage et lån til sommerhus, så vi har klarhed over, hvordan vi kan tilpasse lånet til dig og dine sommerhusdrømme. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis vi skal se på dine muligheder for at finansiere et sommerhuskøb. Ring til os på 38 48 48 48 eller bliv ringet op af os ved at udfylde kontaktformularen.

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Emne

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.