Ring til os
Ring til os hør mere om lån til sommerhus.
Danskernes interesse for at købe sommerhus er på ingen måde forsvundet. Mange vil nemlig stadig gerne have fingrene i et sommerhus. Er du en af dem, der drømmer om eget sommerhus, men som har svært ved at få budgettet til at holde, så kan disse råd måske hjælpe med at få enderne til at mødes.
For nogle år siden kom der nye regler på sommerhusmarkedet. Reglerne betyder kort fortalt, at det generelt er blevet billigere for alle at låne til et sommerhus. Du kan nemlig finansiere 75 pct. af sommerhuskøbet med et realkreditlån, hvor grænsen tidligere var 60 pct.
Den ændring har fået stor betydning for, hvor meget du skal betale hver måned for lånet, specielt i disse år hvor boligrenterne er meget lave.
Den traditionelle sommerhusfinansieringsløsning er god, men hvis du er boligejer i dag, kan du måske opnå endnu billigere finansiering af dit sommerhus. Det skyldes, at de danske boligejeres friværdi er steget betydeligt de seneste år – og at det for flere derfor er muligt at låne i friværdien i deres helårsbolig til at finansiere sommerhuskøbet.
Hvor stor en del af sommerhuskøbet, der vil kunne finansieres i helårsboligen, afhænger af friværdien i netop din bolig – samt af din evt. kontante opsparing.
Det er bestemt ikke alle sommerhuskøbere, der bryder sig om tanken om at skulle dele sin sommerbolig med andre. Men hvis dit sommerhus alligevel står tomt flere uger om året, er det sund fornuft at undersøge, hvad udlejning potentielt kan indbringe.
Det er bl.a. sommerhusets beliggenhed, kvadratmeter og mulige udlejningsuger, der har betydning for, hvor meget du kan forvente at få i lejeindtægt. Ligesom det også har betydning, om du selv eller et bureau skal stå for alt det praktiske i forbindelse med udlejning.
Udlejer du dit sommerhus selv, er bundfradraget for privat udlejning i 2023 på 12.200 kr. Vælger du et bureau til at sørge for det praktiske i forbindelse med udlejning, er det beløb, du skattefrit kan udleje dit sommerhus for 44.500 kr.
Flere singler, par og familier køber sommerhuse i fællesskab og nyder godt af det ekstra råderum i økonomien, som et fælleskøb giver.
Investeringen og de faste udgifter bliver nemlig helt naturligt mindre, når man er flere om at dele glæden ved at eje et sommerhus. Et fælleskøb kan måske ovenikøbet gøre det muligt at købe et sommerhus, som er dyrere – end hvis du selv stod for hele finansieringen. Derudover er det generelt også sundt for et hus at blive brugt frem for at stå tomt i længere perioder.
Hvis du overvejer at købe et sommerhus sammen med familie eller venner, så sørg for at få lavet en samejekontrakt for at sikre, at I har helt klare regler for, hvad der skal ske med sommerhuset – hvis det engang skal sælges, en af ejerne falder bort osv.
Med TestaViva kan du oprette juridiske dokumenter online, nemt og sikkert.
Ring og book et boligmøde med 1 times varsel. Allerede dagen efter mødet får du svar på, om du kan låne til din drømmebolig.
Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.
Er du kunde hos os og har brug for rådgivning, kan du nemt booke et møde her.