3 tips, der kan gøre dit sommerhuskøb billigere

Danskernes interesse for at købe sommerhus er på ingen måde forsvundet. Mange vil nemlig stadig gerne have fingrene i et sommerhus. Er du en af dem, der drømmer om eget sommerhus, men som har svært ved at få budgettet til at holde, så kan disse råd måske hjælpe med at få enderne til at mødes.

1. Undersøg den billigste finansieringsmulighed

For nogle år siden kom der nye regler på som­mer­hus­mar­ke­det. Reglerne betyder kort fortalt, at det generelt er blevet billigere for alle at låne til et sommerhus. Du kan nemlig finansiere 75 pct. af sommerhuskøbet med et realkreditlån, hvor grænsen tidligere var 60 pct.

Den ændring har fået stor betydning for, hvor meget du skal betale hver måned for lånet, specielt i disse år hvor boligrenterne er meget lave.

Den traditionelle som­mer­hus­fi­nan­si­e­rings­løs­ning er god, men hvis du er boligejer i dag, kan du måske opnå endnu billigere finansiering af dit sommerhus. Det skyldes, at de danske boligejeres friværdi er steget betydeligt de seneste år – og at det for flere derfor er muligt at låne i friværdien i deres helårsbolig til at finansiere sommerhuskøbet.

Hvor stor en del af sommerhuskøbet, der vil kunne finansieres i helårsboligen, afhænger af friværdien i netop din bolig – samt af din evt. kontante opsparing.

Vil du tale med os?

2. Udlejning kan nedbringe omkostningerne betydeligt

Det er bestemt ikke alle som­mer­hus­kø­be­re, der bryder sig om tanken om at skulle dele sin sommerbolig med andre. Men hvis dit sommerhus alligevel står tomt flere uger om året, er det sund fornuft at undersøge, hvad udlejning potentielt kan indbringe.

Det er bl.a. sommerhusets beliggenhed, kvadratmeter og mulige udlejningsuger, der har betydning for, hvor meget du kan forvente at få i lejeindtægt. Ligesom det også har betydning, om du selv eller et bureau skal stå for alt det praktiske i forbindelse med udlejning.

Udlejer du dit sommerhus selv, er bundfradraget for privat udlejning i 2023 på 12.200 kr. Vælger du et bureau til at sørge for det praktiske i forbindelse med udlejning, er det beløb, du skattefrit kan udleje dit sommerhus for 44.500 kr.

Læs gode råd til udlejning af sommerhus

3. Overvej mulighederne for fælleskøb

Flere singler, par og familier køber sommerhuse i fællesskab og nyder godt af det ekstra råderum i økonomien, som et fælleskøb giver.

Investeringen og de faste udgifter bliver nemlig helt naturligt mindre, når man er flere om at dele glæden ved at eje et sommerhus. Et fælleskøb kan måske ovenikøbet gøre det muligt at købe et sommerhus, som er dyrere – end hvis du selv stod for hele finansieringen. Derudover er det generelt også sundt for et hus at blive brugt frem for at stå tomt i længere perioder.

Hvis du overvejer at købe et sommerhus sammen med familie eller venner, så sørg for at få lavet en samejekontrakt for at sikre, at I har helt klare regler for, hvad der skal ske med sommerhuset – hvis det engang skal sælges, en af ejerne falder bort osv.

Vidste du, at hos os får du nogle af markedets billigste lån til sommerhus?

Læs mere om vores lån til sommerhuskøb og beregn lånet.

Få hjælp til den juridiske del af boligkøbet

  • Opret samejekontrakt med TestaViva

    Med TestaViva kan du oprette juridiske dokumenter online, nemt og sikkert.

  • Bliv boligklar

    Ring og book et boligmøde med 1 times varsel. Allerede dagen efter mødet får du svar på, om du kan låne til din drømmebolig.

Emne

Har du en konto i forvejen?*

Bemærk:

Når du har valgt emnet ”Oprettelse af lønkonto + kort og netbank”, er det ikke nødvendigt, at vi ringer dig op og hjælper dig i mål. Når du har udfyldt formularen nedenfor og trykket på "Send", bliver du sendt videre til MitID. Herefter kan du med det samme ansøge om en lønkonto hos os – i få, nemme trin.

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.

Du kan blive kunde online

Tak for din interesse for at blive kunde i Arbejdernes Landsbank.

Når du ønsker at oprette en lønkonto hos os, kan du ansøge om det online. Når du har sendt kontaktformularen, bliver du viderestillet til en side, hvor du kan logge ind med MitID. Herefter bliver du guidet gennem få trin, der sikrer, at vi har de korrekte oplysninger i din ansøgning om at blive kunde hos os.

Ved brug af MitID accepterer du, at vi må behandle dit CPR-nummer. Hvis du ikke har MitID, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf.: 38 48 48 48 – så hjælper vi dig.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.