Energilån - lån til energiforbedringer

Ønsker du at energiforbedre din bolig? I Arbejdernes Landsbank har du mulighed for at få et Energilån med fordelagtige vilkår og en lav rente. Med et Energilån kan du isolere din bolig, udskifte vinduer eller skifte varmekilde, så det gavner både din økonomi og dit hjem.

Hvad er et energilån?

Et energilån er et lån, der er øremærket til ener­gibe­spa­ren­de forbedringer i din bolig. Du har mulighed for at få et energilån, hvis du har fast ejendom som hus, ejerlejlighed eller sommerhus.

Et energilån kan bruges til:

 • Isolering af ydervægge, tag, fundament, loft og gulv
 • Udskiftning af vinduer og døre
 • Udskiftning af varmekilde som varmepumpe, solceller, jordvarme m.m.
 • Installering af ener­gibe­spa­ren­de lyskilder
Fakta om Energilån i Arbejdernes Landsbank
 • Du kan låne op til 250.000 kr.
 • Renten er lav og variabel (3,5% pr. 1. maj 2023)
 • Løbetiden på lånet er op til 10 år
 • Mindst 90% af lånet skal gå til godkendte energiforbedringer
Beregn besparelser

Bestil et møde om lån til energiforbedringer

Vil du høre mere om dine muligheder med vores Energilån? Du kan ringe til os på: 38 48 48 00 og bestille et møde med en rådgiver.

En investering i fremtiden

Med et energilån har du mulighed for at energioptimere dit hjem, hvilket ikke blot kan resultere i en klimamæssig gevinst, men også vil kunne mærkes på din økonomi over tid.

Men hvor skal du starte, når din bolig skal ener­giop­ti­me­res? Poster som isolering, udskiftning af varmekilde og udskiftning af vinduer og døre er typisk et godt sted at starte, da disse investeringer ofte er de lavest hængende frugter.

Det er især de stigende energipriser, der har motiveret mange danskere til at blive mere selvforsynende i forhold til energi. Derfor er lån til solceller, varmepumpe og andre energikilder blevet populært, og det giver god mening. For selvom det er investeringer, som koster penge nu og her, kan det på sigt give et positivt afkast.

3 gode råd til dig, der ønsker at energioptimere

 1. Det kan være en fordel at få besøg af en ener­gi­kon­su­lent, der kan foretage et energitjek af din bolig. Ener­gi­kon­su­len­ten vil gennemgå boligen og give konkrete forslag til, hvilke ener­gi­for­bed­rin­ger der bedst kan betale sig.
 2. Kontakt din bankrådgiver i god tid, så du kan få afklaret dine muligheder for finansiering af ener­gi­for­bed­rin­ger. Der er fordelagtige vilkår på lån til ener­gi­for­bed­rin­ger, og din rådgiver vil kunne hjælpe dig med at se de muligheder, du har.
 3. Nogle ener­gi­for­bed­rin­ger åbner op for muligheden for at få et tilskud. Du kan med fordel undersøge dine muligheder for at spare penge i forbindelse med ener­giop­ti­me­ring af din bolig. Sørg for at være klar, når til­skud­s­pul­jer­ne åbner.

Bestil et energitjek

Er du i tvivl om, hvordan du bedst muligt ener­gi­for­bed­rer din bolig? Bestil et Totalkredit Energitjek. Her vil en ener­gi­kon­su­lent gennemgå din bolig og give dig et grundigt indblik i, hvilke løsninger der egner sig bedst til din type bolig

Låneeksempel på et Energilån

Kontakt os for at få en præcis beregning på, hvad vi kan tilbyde dig.

Eksempel: Udbetalt beløb til dig på 100.000 kr.

Hvis du fx vil låne 100.000 kr. til ener­gi­for­bed­rin­ger og have en løbetid på 10 år. 

Lånets hovedstol: 108.325 kr. 
– heraf er 100.000 kr. til din rådighed og 8.325 kr. er omkostninger til etablering af lånet. 

Variabel pålydende årlig rente: 3,50 % 
Årlig debitorrente: 3,55 %

Månedlig ydelse 1.071 kr.

Årlige omkostninger i procent (ÅOP): 5,3 %

Samlet til­ba­ge­be­ta­ling: 128.479 kr.  
Heraf udgør de samlede kre­di­tom­kost­nin­ger: 28.479 kr.

Eksempel pr. 24.8.2023

Forudsætninger for et lån:

 • For at få et Energilån skal du opfylde bankens almindelige regler om kre­dit­vær­dig­hed. 
 • Boligen skal være vurderet og godkendt af bankens sagkyndige vur­de­rings­kon­su­lent.
 • Du skal have et ejerpantebrev med pant i ejendommen inden for 100% af ejendommens værdi.

Bestil et møde og hør mere om dine lånemuligheder

Du kan bestille et møde ved at ringe til os på: 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, så kontakter vi dig inden for to hverdage.

Er du kunde hos os og har brug for rådgivning, kan du nemt booke et møde her.

Emne

Bemærk:

Når du har valgt emnet ”Oprettelse af lønkonto + kort og netbank”, er det ikke nødvendigt, at vi ringer dig op og hjælper dig i mål. Når du har udfyldt formularen nedenfor og trykket på "Send", bliver du sendt videre til MitID. Herefter kan du med det samme ansøge om en lønkonto hos os – i få, nemme trin.

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.

Du kan blive kunde online

Tak for din interesse for at blive kunde i Arbejdernes Landsbank.

Når du ønsker at oprette en lønkonto hos os, kan du ansøge om det online. Når du har sendt kontaktformularen, bliver du viderestillet til en side, hvor du kan logge ind med MitID. Herefter bliver du guidet gennem få trin, der sikrer, at vi har de korrekte oplysninger i din ansøgning om at blive kunde hos os.

Ved brug af MitID accepterer du, at vi må behandle dit CPR-nummer. Hvis du ikke har MitID, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf.: 38 48 48 48 – så hjælper vi dig.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.