Realkreditlån

Et realkreditlån er en låntype, der kan finansiere et boligkøb eller forbedringer i din nuværende bolig. Hos Arbejdernes Landsbank tilbyder vi flere typer realkreditlån, så du nemt kan finde det lån, der passer til dine behov og ønsker.

Realkreditlånet er en del af dit samlede boliglån

Når du optager et boliglån, er det typisk en fæl­les­be­teg­nel­se for et realkreditlån og et banklån.

Et realkreditlån er kendetegnet ved en lavere rente end de klassiske banklån, der gør låneformen attraktiv. Med et Realkreditlån kan du enten finansiere et større renove­rings­pro­jekt i din nuværende ejerbolig, eller du kan låne til et ejerboligkøb.

Når du skal købe en ejerbolig, har du mulighed for at finansiere op til 80% af boligens købspris med et realkreditlån. Det er i dag et krav, at du selv skal betale minimum 5% af den samlede købspris. De sidste 15% kan du låne som et banklån med et AL Boliglån.

Når du har brug for et realkreditlån, håndterer vi aftalen mellem dig og re­al­kre­di­tin­sti­tut­tet. Vi faciliterer hele boliglånet – både re­al­kre­dit­lå­net og banklånet.

Vores Realkreditlån

Du har mulighed for at vælge mellem flere typer realkreditlån. Det rette lån for dig afhænger blandt andet af din økonomi, hvor meget du skal låne og dine ønsker for stabilitet og fleksibilitet.

Måske du ønsker at have en fast rente, så du altid kender dine månedlige afdrag? Eller måske ønsker du mulighed for afdragsfrihed i løbet af lånets løbetid.

Herunder får du et overblik over vores forskellige realkreditlån, og hvilke muligheder du har med de forskellige lån.

Fastforrentet realkreditlån

Med et fastforrentet realkreditlån forbliver renten den samme under hele lånets løbetiden. Lånet er for dig, der gerne vil kende dit månedlige afdrag under hele lånets løbetid.

Læs om Fastforrentet realkreditlån

Realkreditlån med variabel rente

Et realkreditlån med variabel rente er et lån, hvor renten både kan stige og falde. Du har mulighed for at fastlåse renten i fx 3 eller 5 år mellem ren­te­til­pas­nin­ger­ne. Lånet er til dig, der har plads i økonomien til, at renten evt. kan stige.

Læs om realkreditlån med variabel rente

Realkreditlån F-kort

F-kort giver normalt den lavest mulige rente. Renten lægges fast i 6 måneder ad gangen, hvorefter den skal tilpasses. F-kort er for dig, der ønsker en lav rente i en periode, men har plads i økonomien, hvis renten stiger.

Læs mere om realkreditlån F-kort

Realkredit RenteMax

RenteMax er et fleksibelt realkreditlån med et renteloft i en aftalt periode. Du kan få et renteloft i en periode på 5-10 år, og du har mulighed for at tilvælge afdragsfrie perioder.

Læs mere om Realkredit Rentemax

Bemærk: RenteMax og RenteMax+ er midlertidigt lukket for nyudlån.

Realkreditlån RenteMax+ og F-kort+

RenteMax+ og F-kort+ giver ekstra fleksibilitet til dig, der har friværdi i din bolig. Du kan belåne boligen med 60% og få afdragsfrihed i op til 30 år. Lånet er for dig, der har afdraget på dit boliglån længe og ønsker mere plads i pri­va­tø­ko­no­mi­en.

Læs mere om RenteMax+ og F-kort+

Bemærk: RenteMax og RenteMax+ er midlertidigt lukket for nyudlån.

Fastrente+

Med Fastrente+ får du mulighed for 30 års afdragsfrihed og tryghed ved at kende renten i hele lånets løbetid. Et lån til dig med friværdi i din bolig, som kan give dig større økonomisk fleksibilitet i din tredje alder.

Læs mere om Fastrente+

Hvad koster et realkreditlån?

I vores re­al­kre­dit­låns­be­reg­ner kan du få overblik over, hvad dit fremtidige boliglån vil koste.

Indtast boligtypen, boligens pris og din egen opsparing for at få en oversigt over udgifterne til det samlede boliglån - både re­al­kre­dit­lå­net og banklånet.

Beregneren viser lånebeløbet, ÅOP, renter, op­ret­tel­ses­om­kost­nin­ger og alle andre detaljer vedrørende dit lån, så du har et overordnet billede af, hvad det vil koste dig at låne til en bolig.

Prøv boliglånsberegneren

Hvor meget kan jeg låne?

Når du skal købe en ny bolig, er det vigtigt at orientere dig om, hvor meget du eller I kan få lov til at låne. Det er afgørende for din boligsøgning, så du sikrer dig, at du søger inden for dit økonomiske råderum.

Med vores bo­lig­låns­be­reg­ner kan du få et estimat på, hvor meget du kan få lov til at låne til boligkøb.

Du skal angive din hus­stand­s­ind­komst, opsparing og gæld.

Beregn hvor meget du kan låne

Variabel eller fast rente?

Når du optager et realkreditlån, kan du vælge mellem et lån med fast- eller variabel rente. Der er mange forskellige typer af realkreditlån, og der findes flere kom­bi­na­tions­mu­lig­he­der med både fast og variabel rente. Den bedste låntype for dig afhænger blandt andet af, hvordan din økonomi ser ud, og hvad dit behov er.

Et realkreditlån med en fast rente er en fordel for dig, som ønsker et fast afdrag under hele lånets løbetid. Den variable rente ændrer sig i takt med den generelle kurs på re­al­kre­di­tob­liga­tio­ner­ne, og det betyder, at din rente både kan stige og falde.

Inden du beslutter dig for, hvordan dit realkreditlån skal se ud, er det en god ide at sætte dig ind i forskellen mellem dem, så du nemmere kan vurdere, hvad der passer bedst til din økonomi.

Læs om forskellige låntyper

Realkreditlån med fast rente

Et fastforrentet realkreditlån giver dig en fast rente gennem hele lånets løbetid. Renten ændrer sig altså ikke i takt med kursen på re­al­kre­di­tob­liga­tio­ner­ne.

En fast rente giver tryghed, da du kender låneudgifterne for hele perioden, du afdrager. Til forskel fra et lån med en variabel rente er et fastforrentet realkreditlån generelt en smule dyrere.

Afhængigt af hvordan markedet ser ud i din låneperiode, kan et fastforrentet lån være mere eller mindre økonomisk fordelagtigt sammenlignet med et realkreditlån med variabel rente, der i nogle perioder kan have en meget lav rente.

Realkreditlån med variabel rente

Når du optager et lån med en variabel rente, laver du en aftale med re­al­kre­di­tin­sti­tut­tet om, hvor ofte renten skal genforhandles.

Det vil typisk være sådan, at jo kortere tid der er mellem at renterne skal genforhandles, desto billigere er renten. Det skyldes, at du kan komme til at opleve større ren­testig­nin­ger med relativ kort varsel. Fordelen ved den variable rente er dog, at du kan opleve en meget lav rente i nogle perioder.

Før du beslutter dig for et realkreditlån med en variabel rente, er det en god ide at overveje, om du har plads i økonomien til ren­testig­nin­ger.

At afdrage eller ej?

Når du optager et realkreditlån, skal du også beslutte, om du ønsker afdragsfrihed. Du har mulighed for at få afdragsfrihed i en bestemt årrække, uanset om du vælger variabel eller fast rente. Afdragsfrihed betyder, at du i en periode udelukkende betaler renter uden at afdrage på lånet.

Afdragsfrihed kan være en fordel, hvis du ønsker at nedbringe gælden på dit banklån først.

Det kan også give dig et større økonomisk råderum i en periode på 5-10 år. Herefter betaler du dit månedlige afdrag, renter og bidrag i resten af lånets løbetid.

Hvad er forskellen mellem et realkreditlån og et banklån?

Hvor et almindeligt banklån er en aftale mellem dig og din bank, er et realkreditlån en lidt mere avanceret model. Dit realkreditlån forhandles nemlig som re­al­kre­di­tob­liga­tio­ner på markedet.

En obligation er et gældsbevis, hvor lånebeløb og til­ba­ge­be­ta­lings­vil­kår er detaljeret beskrevet. Dit realkreditlån fungerer i bund og grund som en in­ve­ste­rings­af­ta­le mellem dig og en række investorer.

Når du optager et realkreditlån, sørger re­al­kre­di­tin­sti­tut­tet for at finde investorer, der gerne vil investere det samme beløb i obligationer, som du ønsker at låne.

Re­al­kre­di­tin­sti­tut­tet laver in­ve­ste­rings­af­ta­len på dine vegne, og som sikkerhed for investeringen tager re­al­kre­di­tin­sti­tut­tet pant i din bolig. Danske re­al­kre­di­tob­liga­tio­ner er meget sikre investeringer, hvilket gør dem populære.

Prisen på re­al­kre­di­tob­liga­tio­ner er reguleret efter udbud og efterspørgsel, og da der er mange, som gerne vil gøre investeringer i de sikre re­al­kre­di­tob­liga­tio­ner, er renten lavere end ved et typisk banklån.

Er du i tvivl om dine lånemuligheder?

Vi står altid til rådighed, hvis du ønsker personlig rådgivning om dine muligheder for at optage et realkreditlån. Udfyld kontaktformularen nederst på siden, så kontakter vi dig for at aftale en dato for et møde med en af vores rådgivere. Til mødet vil rådgiveren sammen med dig gennemgå dine muligheder, og i fællesskab finder I frem til det realkreditlån, der passer bedst til din økonomi.

Læs mere om realkreditlån

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Emne

Bemærk:

Når du har valgt emnet ”Oprettelse af lønkonto + kort og netbank”, er det ikke nødvendigt, at vi ringer dig op og hjælper dig i mål. Når du har udfyldt formularen nedenfor og trykket på "Send", bliver du sendt videre til MitID. Herefter kan du med det samme ansøge om en lønkonto hos os – i få, nemme trin.

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.

Du kan blive kunde online

Tak for din interesse for at blive kunde i Arbejdernes Landsbank.

Når du ønsker at oprette en lønkonto hos os, kan du ansøge om det online. Når du har sendt kontaktformularen, bliver du viderestillet til en side, hvor du kan logge ind med MitID. Herefter bliver du guidet gennem få trin, der sikrer, at vi har de korrekte oplysninger i din ansøgning om at blive kunde hos os.

Ved brug af MitID accepterer du, at vi må behandle dit CPR-nummer. Hvis du ikke har MitID, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf.: 38 48 48 48 – så hjælper vi dig.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.