Realkreditlån

Realkreditlån

Hos os får du oven i købet BoligBonus

Har du et Totalkreditlån hos os, får du udbetalt en bonus hvert år.

Sådan er realkreditlån en del af dit samlede boliglån

Når du tager et boliglån er det typisk en fællesbetegnelse for et realkreditlån og et banklån. Den lave rente på realkreditlån gør låneformen attraktiv. Du kan belåne 80 % af købsprisen som realkredit – 75 % for sommerhuse. Resten af finansieringen skal du hente i banklån og opsparing. I det samlede boliglån er der krav om, at du selv kan udbetale minimum 5 %. De øvrige 15 % omkostninger til boligkøbet kan du låne som et banklån med AL-Boliglån.

Der er mange forskellige typer af realkreditlån og kombinationsmuligheder med både fast og variabel rente, du kan vælge imellem. Hvordan du skal sammensætte dine lån, afhænger blandt andet af, hvordan din økonomi ser ud, og hvordan dit behov for sikkerhed, stabilitet eller fleksibilitet er. Når du har brug for et realkreditlån som en del af dit samlede boliglån, håndterer vi aftalen mellem dig og realkreditinstituttet. Kontakt os - så hjælper vi dig med at få et overblik over dine muligheder.

Skal I købe bolig sammen?

Er I fælles om at købe en bolig, er det en god ide at overveje at lave en samejekontrakt, så I aftaler nogle fælles spilleregler for, hvad der skal ske med boligen og værdien af den, hvis I en dag ikke længere skal bo sammen og/eller eje boligen sammen. Som kunde hos os kan du oprette en samejekontrakt nemt med TestaViva.

Læs mere om TestaViva

 

Hvad er et realkreditlån?

Hvor et almindeligt banklån er en aftale mellem dig og dit pengeinstitut, er et realkreditlån en lidt mere avanceret model. Dit realkreditlån – med pant i din bolig – forhandles nemlig som obligationer på markedet. Det er i virkeligheden ikke så indviklet, som det lyder.

En obligation er et gældsbevis, hvor lånebeløb og tilbagebetalingsvilkår er detaljeret beskrevet. Det kan en investor på markedet så investere i. Danske realkreditobligationer er meget sikre investeringer, hvilket gør dem populære. Der er derfor mange om buddet,g renten er lav.

Realkreditinstituttet står for at håndtere aftalen mellem dig og dine investorer. Det betyder, at investeringerne er trygge, da realkreditinstituttet har foretaget en grundig kreditvurdering af din økonomi. Du slipper dermed for at skulle opsøge og overbevise investorerne på egen hånd. Dette betaler du blandt andet bidragssatser til banker og realkreditinstitutter for.

Hør om dine muligheder

Ring til os på 38 48 48 00
alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og i weekenden kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også kontakte dig - udfyld formularen her på siden, så ringer vi til dig inden for to hverdage.

Variabel- eller fast rente?

Der findes et væld af forskellige realkreditlån på markedet, men det er én af to overordnede typer, du skal vælge mellem – nemlig lån med enten fast- eller variabel rente. Din økonomiske situation, dine nerver og dit temperament afgør, hvad du bør vælge.

Der er både fordele og ulemper ved de to forskellige typer af realkreditlån. Det er op til dig at vurdere, hvad der passer dig bedst. Her har vi forklaret de to typer af realkreditlån, så du kan guides gennem dit valg.

Realkreditlån med fast rente

Et fastforrentet realkreditlån giver stor tryghed, da du ved, hvad det koster dig at have lånet i hele dets levetid. Rentestigninger er altså ikke noget, du skal ligge søvnløs over med et fastforrentet lån. Den tryghed har dog en pris. Prisen er en højere rente.

En fast rente er derfor et trygt valg. Og afhængigt af markedet i lånets løbetid kan det være mere eller mindre økonomisk fordelagtigt sammenlignet med et realkreditlån med variabel rente.

5 grunde til at vælge et fastforrentet lån

Realkreditlån med variabel rente

Der findes et hav af forskellige produkter med variabel rente, hvor du efterhånden kan opnå meget lave renter. Det vil typisk være sådan, at jo kortere tid, der er, mellem renterne skal genforhandles, desto billigere er lånet. Det skyldes, at du i princippet med meget kort varsel kan komme til at opleve nogle voldsomme rentestigninger.

Lidt firkantet kan det siges, at du kun bør kaste dig ud i lån med variable renter, hvis du har plads i økonomien til rentestigninger. Fordelen er dog, at du kan få lavere renter i perioder. Vi vil naturligvis gerne rådgive dig med udgangspunkt i netop din økonomiske situation.

Læs mere om de forskellige lånetyper

At afdrage eller ej?

Et andet valg, du skal tage, er, om du ønsker afdragsfrihed. Det har du nemlig mulighed for, uanset om du vælger variabel eller fast rente. Afdragsfrihed betyder, at du i en periode kun betaler renterne på lånet – og altså ikke afdrager på det. Det er ofte en fordel for eksempelvis nye boligkøbere, der kan bruge deres afdragsfrie periode på at nedbringe deres dyrere banklån.

Andre foretrækker bare det større økonomiske råderum, men du bør altid huske, at afdragsfrihed kun er for en periode, der for det meste får sin ende efter 5-10 år.

Herefter betaler du hver måned et afdrag, rente og bidrag til hver eneste termin i resten af lånets levetid.

Beregn realkreditlån med hjælp fra vores boligberegnere. Bliv klogere på ting som: Din samlede boligydelse, hvor dyr en bolig du kan købe, eller hvad et lån vil koste for dig.

Beregn realkreditlån her

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.