Fastforrentet realkreditlån

Med et fastforrentet realkreditlån ved du, hvad du har, fordi renten ligger fast i hele lånets løbetid, uanset om der sker ændringer på lånemarkedet. Lånets løbetid kan være op til 30 år, og du kan vælge en periode uden afdrag i op til 10 år.

Hvad koster et fastforrentet realkreditlån?

Et lån med fast rente koster typisk mere end et lån med variabel rente. Prisen på lånet afhænger af, hvor meget du vil låne, hvor lang løbetid du ønsker, og hvordan renten og kursen er på lånets bagvedliggende obligationer.

Du kan altid indfri lånet til markedskursen eller til kurs 100. Den rente, du betaler på dit realkreditlån, går til de investorer, der køber de bagvedliggende obligationer.

Re­al­kre­di­tin­sti­tut­tet er derfor en slags mellemmand mellem dig og investorerne. For den administration opkræver re­al­kre­di­tin­sti­tut­ter­ne en bidragssats. Bidragssatsens størrelse er afhængig af ejendomstype, belå­nings­in­ter­val og lånetype. Vær opmærksom på at bidragssatsen er variabel og kan ændres.

Kurs og ydelse

Når du har et fastforrentet realkreditlån ændrer ydelsen sig ikke ved rentestigninger, men det gør kursen på lånets bagvedliggende obligationer til gengæld. Det betyder, at indfrielseskursen på lånet bliver mindre og friværdien forholdsvis større end ved et variabelt forrentet realkreditlån.

Med et fastforrentet realkreditlån får du:
  • En fast rente i hele lånets løbetid
  • Mulighed for at vælge op til 10 års afdragsfrihed
  • Den bedste beskyttelse af friværdien i din bolig, hvis renten stiger.
Hør mere om dine muligheder

Bliv Boligklar på 24 timer

Har du brug for en snak om dine lånemuligheder i forbindelse med dit boligkøb, kan du hos os booke et boligmøde med 1 times varsel, og få svar inden for 24 timer

Læs mere om BoligKlar

Beregn, hvad et fastforrentet realkreditlån vil koste

Du kan via vores beregner lave en beregning på, hvad et fastforrentet lån vil koste, og du kan desuden sammenligne de forskellige lånetyper i beregneren.

Hvad koster det at låne til ny bolig

En fast rente beskytter din formue

Når renten stiger, bliver det dyrere at låne. Det får ofte boligpriserne til at falde – og gør boligejernes friværdi mindre.

Hvis renten stiger, mens du har et lån med fast rente, falder ind­fri­el­ses­kur­sen. Det betyder, at hvis du f.eks. skal sælge din bolig - og dermed indfri lånet - beskytter du friværdien; dit kontante udbytte.

Jo større lånet er, og jo længere løbetid det har, desto bedre er beskyttelsen af friværdien.

Mulighed for at pleje lånet aktivt

Du bør løbende vurdere, om det kan betale sig at lægge dit realkreditlån om.

Når renten ændrer sig væsentligt, kan du vælge at omlægge dit lån til et nyt med en lavere rente, eller omlægge lånet til et nyt lån med en højere rente, men med en lavere restgæld.

Læs også

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Er du kunde hos os og har brug for rådgivning, kan du nemt booke et møde her.

Emne

Bemærk:

Når du har valgt emnet ”Oprettelse af lønkonto + kort og netbank”, er det ikke nødvendigt, at vi ringer dig op og hjælper dig i mål. Når du har udfyldt formularen nedenfor og trykket på "Send", bliver du sendt videre til MitID. Herefter kan du med det samme ansøge om en lønkonto hos os – i få, nemme trin.

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.

Du kan blive kunde online

Tak for din interesse for at blive kunde i Arbejdernes Landsbank.

Når du ønsker at oprette en lønkonto hos os, kan du ansøge om det online. Når du har sendt kontaktformularen, bliver du viderestillet til en side, hvor du kan logge ind med MitID. Herefter bliver du guidet gennem få trin, der sikrer, at vi har de korrekte oplysninger i din ansøgning om at blive kunde hos os.

Ved brug af MitID accepterer du, at vi må behandle dit CPR-nummer. Hvis du ikke har MitID, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf.: 38 48 48 48 – så hjælper vi dig.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.