Låneberegner - hvad kan du købe bolig for?

Der er mange økonomiske aspekter i et boligkøb. Et godt sted at starte er at få overblik over, hvad du har mulighed for at låne, så du ved, hvad du kan købe bolig for. Med vores låneberegner kan du med få oplysninger få et estimat på, hvor meget din kommende bolig må koste.

Beregn lån

Angiv din indkomst før skat (pr. måned eller år), din opsparing og eventuel gæld. Så klarer låneberegneren resten for dig.

I samarbejde medTotalkredit

Om boliglånsberegneren

Uanset om du lige har startet boligjagten, eller du har fundet drømmeboligen og mangler at få det økonomiske på plads, kan du få overblik over dine lånemuligheder i bo­lig­låns­be­reg­ne­ren.

Låneberegneren giver dig et estimat på, hvad du kan låne. Der kan være særlige forhold og detaljer, som har indflydelse på, hvor meget du kan låne, som låneberegneren ikke tager højde for. Låneberegneren giver dig blot et overslag, på hvad du kan købe bolig for, ud fra de oplysninger du har indtastet.

Hvis du gerne vil vide, hvad du præcist kan købe bolig for, anbefaler vi at du booker et møde med en af vores boligrådgivere.

Et godt sted at starte boligjagten

Lige meget hvor i købsprocessen, du befinder dig, er vores bo­lig­låns­be­reg­ner et godt udgangspunkt for din boligjagt. Indtast nogle få oplysninger og få et vejledende billede af, hvad du kan få lov at låne til boligkøb.

Boligjagten bliver lidt nemmere, når du ved, om du har økonomi til at realisere dine boligdrømme, eller om der er behov for at skærpe dine prioriteter og ønsker for at få drømmene til at passe til din økonomiske virkelighed. Det er altid en god ide at afstemme dine boligønsker med din økonomi.

Tænk alle økonomiske aspekter ind, når du skal beregne boliglån

Beslutningen om at købe en bolig er en af de største, du nogensinde kommer til at tage. I hvert fald set med økonomiske briller. Derfor skal dit boligkøb ske på de rigtige forudsætninger.

Inden du beslutter dig for, hvor meget og hvordan du ønsker at låne til dit fremtidige boligkøb, er det altid en god ide at have et godt overblik over din privatøkonomi.

Hvis du kender din økonomi, ved du, hvor stor en låneudgift dit månedlige budget kan bære. Når du overvejer at tage et lån, er det vigtigt at medtænke alle de økonomiske aspekter, der er forbundet med et boligkøb.

Kontakt os

Forskellige lånetyper til boliglån

Et lån til boligkøb hos Arbejdernes Landsbank er typisk sammensat ved, at du selv betaler 5% af købsprisen i udbetaling, 15 % bliver finansieret gennem et boliglån hos os, og de resterende 80 procent bliver finansieret gennem et realkreditlån. Der er forskel på lån og lånetyper, alt efter om du låner til en ejerbolig, et sommerhus eller en andelsbolig. Boliglånet bliver sammensat forskelligt alt afhængigt af, hvilken bolig du skal låne til, og de forskellige lånetyper har indflydelse på, hvad det koster at låne.

 • Skal du købe en ejerbolig?

  Skal du købe en ejerbolig? Læs mere om hvilket boliglån vi kan tilbyde dig.

 • Skal du købe en andelsbolig?

  Leder du efter en andelsbolig? Læs mere om dine muligheder for et andelsboliglån hos os.

 • Skal du købe et sommerhus?

  Drømmer du om et sommerhus? Læs om dine muligheder for et lån til sommerhus hos os.

Fem overvejelser før et boligkøb

 1. Hvor meget kan du selv betale?
  Når du skal låne til en bolig, er det et lovkrav, at du selv kan betale 5 procent af købsprisen. Din opsparing har derfor stor betydning for, hvor meget du kan låne. Et fornuftigt første skridt er derfor at begynde en opsparing til dit fremtidige boligkøb.
 2. Andre udgifter forbundet med boligkøbet
  Udover udgifterne til selve lånet, er der andre udgifter knyttet til et boligkøb. Ting­lys­nings­ge­by­rer, udgifter til skødet, advokatbistand eller mæg­ler­rå­d­giv­ning er blot nogle af de udgifter, der også skal medtænkes, når du køber en ny bolig.
  Når du skal beregne dit boliglån, er det vigtigt at medregne alle udgifterne for at få et realistisk billede af, hvor meget du får brug for at låne.
 3. Læg et realistisk budget
  Et godt råd er at du i samarbejde med banken får lagt et realistisk budget for din families totale økonomi og privatforbrug. Sammen med banken kan du få fastlagt en ramme for prisen på dit boligkøb.
  Et godt budget sikrer, at du har plads i økonomien til andet end dine låneudgifter, så hverdagen kan hænge sammen ved siden af dine faste udgifter.
 4. Hvad er din indkomst – og hvor stort råderum ønsker du?
  Tænk over din indkomst og rådighedsbeløb. Du kender dig selv bedst og ved derfor også, hvor meget du i virkeligheden vil undvære hver måned og hvor stort et økonomisk råderum, du er tilfreds med. Inden du optager et boliglån, er det er vigtigt at overveje, om der er plads i budgettet til låneudgifterne.
 5. Er tidspunktet rigtigt?
  Det er altid en god ide at overveje tidspunktet for boligkøbet. Haster flytningen, er der fa­mi­lie­for­ø­gel­se på vej, eller er din nuværende bolig dårligt placeret?
  Uanset hvad årsagen er, er det værd at overveje, om tidspunktet er helt rigtigt, eller om det er mere fornuftigt at vente lidt og sparre flere penge op i mellemtiden. Jo større et beløb du selv kan betale, jo større et beløb kan du låne.

Overvejer du at optage et lån?

Vi står altid til rådighed, hvis du har spørgsmål til et muligt boliglån.

Brug låneberegneren som dit første pejlemærke. Herefter kan du booke et møde med en af vores boligrådgivere, og i samarbejde får I overblik over dine reelle muligheder og behov. Vi hjælper dig med at få overblik over hele processen og alle de forbundne udgifter, og vi lægger sammen et realistisk budget.

Udfyld formularen nederst på siden, så kontakter vi dig og finder en dato for et møde. Til mødet kan vi i fællesskab finde frem til den låntype, der matcher din økonomi.

Kontakt os

Øvrige boligberegnere

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Emne

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.