Sikker onlinehandel

Efter at nye regler for onlinehandel er trådt i kraft, vil du fremover blive bedt om at godkende de fleste af dine betalinger på nettet en ekstra gang. Det kaldes i daglig tale for to-faktor-godkendelse. Det gør du enten med MitID eller en personlig kode.

Sådan godkender du med MitID

Sådan godkender du med MitID

Reglerne stammer fra et EU-krav, der skal give endnu større sikkerhed og identifikation ved online betalinger for både kunder og butikker - og dermed gøre det sværere for IT-kriminelle at misbruge dit betalingskort. 

Når du skal godkende en kortbetaling på nettet, kan du bruge MitID app eller en SMS engangskode sammen med en personlig kode. 

Del aldrig MitID-oplysninger og godkend kun handlinger, du selv har begyndt. Læs mere i folderen Stop røveriet i din egen stue, som Finans Danmark har lavet. 

Den nemmeste måde at godkende dine onlinekøb på er at bruge MitID appen.

Læs mere om MitID
Guide til sikker nethandel

Godkend med et personligt kodeord

Har du ikke en smartphone, eller ønsker du af andre årsager ikke at bruge MitID app-løsningen, skal du i stedet godkende dine betalinger med en SMS engangskode + et personligt kodeord. Du skal selv vælge og oprette dit nye personlige kodeord. Det kan du gøre via linket nedenfor. 

Sådan gør du, hvis du godkender med et personligt kodeord:

Når du har indtastet dine kor­top­lys­nin­ger, modtager du en engangskode på SMS, som du skal indtaste.

  • Indtast herefter dit personlige kodeord
  • Klik bekræft

Kort­sel­ska­ber­ne Visa og Mastercard benytter i forvejen nedenstående sik­ker­heds­løs­nin­ger ved online-handel.

Opret kode

Se også