Hvorfor vælge et fastforrentet realkreditlån?

Er du en af de mange boligejere, der snart skal have ny rente på dit variabelt forrentede realkreditlån– og så kan det måske være relevant at overveje mulighederne for at omlægge lånet til fast rente.

Realkreditlån med fast rente

Måske er du bekymret for yderligere ren­testig­nin­ger, og overvejer om du skal skifte fra et variabelt forrentet realkreditlån til et fastforrentet et af slagsen? I denne artikel kan du blive klogere på fordelene og ulemperne ved at skifte til et fastforrentet lån.

Sikkerhed for renten i hele lånets løbetid

Med et fastforrentet lån får du sikkerhed for renten i hele lånets løbetid - modsat lån med variabel rente, hvor du kun kender renten i en kortere periode. 

Samtidig har lån med fast rente den bedste fri­vær­di­be­skyt­tel­se, da din restgæld som udgangspunkt falder i værdi, hvis renterne stiger. Derudover slipper du billigere i bidrag på lån med fast rente, end hvis du vælger at fortsætte med eksempelvis et F1, F3 eller F5-lån.

Besparelsen på bidraget kan i det lange løb munde ud i en pæn sum, og bundlinjen bliver, at merrenten - inkl. bidrag på det fastforrentede lån – vil være relativt beskeden.

Ulempen er, at renten på fastforrentede lån - her og nu - er højere end renten på et variabelt forrentet lån. Samtidig skal du være opmærksom på, at der er omkostninger forbundet med at omlægge dit lån. 

Når du skal bo i din bolig i mange år endnu

Det er altid vigtigt i forbindelse med omlægning af lån, at du gør op med dig selv, om du regner med at blive boende i din bolig i mange år – eller om du forventer at skulle sælge boligen inden for en overskuelig fremtid.

Skal du snart flytte, kan en låneomlægning nemlig ofte ikke stå mål med manøvren. Men hvis du omvendt ved, at boligen skal danne rammen for familien de næste mange år, kan der være god grund til at overveje at omlægge til et fastforrentet lån.

Måske er en længere rentebinding relevant for dig

Hvis du i dag har et F1-lån, kan du overveje at binde renten i en længere periode ved fx at ændre til et F5-lån. Så får du en sikring for, at renten ligger forbliver på dette lave niveau i hvert fald de næste fem år.

Du kan beregne her, hvad den kommende ren­te­til­pas­ning, og en evt. ændring af dit lån, betyder for dig. 

 

Få både BoligBonus og KundeKroner hos os

Med et Totalkreditlån hos os får du både KundeKroner og som noget helt særligt hos os tilmed også BoligBonus.

Læs mere om BoligBonus

 

Læs også

Hør om dine lånemuligheder

Ønsker du at få mere at vide om dine lånemuligheder og få lavet nogle beregninger? Ring til os på 38484848 - vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Du kan også udfylde nedenstående formular, og så kontakter vi dig inden for to hverdage.

Emne

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.