Hvor kan sommerhuskøbere være med for 1 mio. kr. og opefter

Det danske marked for sommerhuse har været igennem en toårig periode i et hæsblæsende højt tempo.

Lisette Rosenbeck ChristensenSeniorøkonomlrch@al-bank.dk38 48 47 60
Bolighandlerne ligner nu tiden før krisen

Det danske marked for sommerhuse har været igennem en toårig periode i et hæsblæsende højt tempo. Det har sat sig i både som­mer­huspri­ser­ne, der siden februar 2020 før coronakrisen begyndte, er steget med voldsomme 28% på landsplan og med godt 18% alene i 2021. Samtidig er handlerne med sommerhuse steget med 35% fra 2019 til 2021. Det har banket udbuddet af sommerhuse helt i bund, og de ligger her i begyndelsen af 2022 godt 50% under niveauet før coronakrisen begyndte. Bortset fra marts til juni i 2021, hvor tempoet var højest på som­mer­hus­mar­ke­det, er udbuddet af sommerhuse her i begyndelsen af 2022 det laveste siden juli 2005.

Det efterlader et som­mer­hus­mar­ked, hvor det kan være svært både at finde drøm­me­som­mer­hu­set og at være med rent prismæssigt som køber. Derfor kan det være hen­sigts­mæs­sigt som potentiel køber at kigge mod andre som­mer­hu­s­om­rå­der, end man ville have foretrukket for bare et par år siden.

Vi har kigget nærmere på hvilke som­mer­hu­s­om­rå­der, man som potentiel køber kan finde et sommerhus i, hvis man har et budget på mellem 1 og 3,5 mio. kr. at handle sommerhus for i dag. Der er nemlig betydelig prisforskel mellem de enkelte som­mer­hu­s­om­rå­der, og nogle har oplevet større prisstigninger under coronakrisen end andre. Vi har set nærmere på de 20 største som­mer­hu­s­om­rå­der i Danmark målt ved bestanden af sommerhuse i en kommune. Samlet udgør de 20 største som­mer­hu­s­om­rå­der godt 70% af den samlede bestand af sommerhuse i Danmark i 2021.

Analysen er bragt i Berlingske 26. marts 2022

Hele analysen kan læses her

Relaterede artikler