F1-rente i plus for første gang i 6 år

0,02% er F1-renten foreløbigt landet på.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Coronadyk i danskernes aktieformuer stort set indhentet i april

Første hammerslag har lydt ved Totalkredits auktioner for boligejere med ren­te­til­pas­ning­s­lån, som skal have ny rente pr. 1. april. I denne uge er F1 og F3 på auktion, hvor F1 er startet i dag, og det foreløbige resultat lyder på +0,02%.

Det resultat betyder, at vi har udsigt til at stå med den højeste rente på F1 sat ved en auktion hos Totalkredit i næsten 6 år, og at lånet samtidig forlader negativt terræn. F1-auktionen løber til og med torsdag, mens F3 kun er på auktion i morgen tirsdag.

Renten på et F1-lån kan for første gang i næsten 6 år ende i positivt terræn. Torsdagens møde i den europæiske centralbank har medvirket til at løfte renterne op mod boligejers ren­te­til­pas­ning i denne uge. Det viser med al tydelighed, at de negative renter så absolut ikke er givet på forhånd efter 6 år med negativ rente på F1.

Hvis det foreløbige resultat holder, så betyder den nye rente, at F1-lånerne kan se frem til en højere ydelse, end de har betalt det seneste år. De har hidtil haft en rente på -0,13%, og kan altså få en rente på 0,02% fra 1. april. Det vil i kroner og ører betyde, at F1-lånerne skal have 1.100 kr. mere op af lommen det næste år på et afdragsfrit lån på 1 mio. kr.

I morgen skal F3-lånerne have afgjort deres rente fra 1. april. Her forventer vi også, at renten vil ende i positivt terræn for første gang i 5 år, og F3-lånerne kan altså se frem til en stigning i deres månedlige ydelse. F3-lånerne har hidtil haft en rente på -0,04%.

Rekorden ved en auktion hos Totalkredit blev sat i august 2019, hvor F1 endte på -0,41%, F3 på -0,57% og F5 på -0,53%.

Der skal i denne ombæring refinansieres F1-lån for 8,4 mia. kr. og F3-lån for 1,8 mia. kr.

Relaterede artikler