Antallet af Til-salg skilte vokser på boligmarkedet

Med de aktuelle tal er boligudbuddet det højeste i mere end 2 år.

Boligmarked fortsætter med fuld damp – højeste antal februar-salg nogensinde

Nye tal fra Finans Danmark viser, at antallet af salgsskilte på boligmarkedet steg med 1.291 i oktober. Det betyder, at boligudbuddet er vokset 8 måneder i streg, og der er nu 12.687 boliger mere til salg end før stigningen satte ind. Udbuddet vokser normalt også i den periode, men udbuddet er i denne ombæring vokset mere end sæsonen tilsiger.

Til-salg skiltene myldrer frem i haver og vinduer måned efter måned. De seneste 8 måneder er der kommet 43% flere salgsskilte til, og boligkøberne har altså fået markant mere at vælge imellem. I en historisk kontekst befinder boligudbuddet sig stadig på et lavt niveau, men skoven af skilte bliver altså større måned for måned i øjeblikket.

Med de aktuelle tal er boligudbuddet det højeste i mere end 2 år. Men det kommer også fra et virkelig lavt udgangspunkt, og ser vi på samme måned i 2019, så er boligudbuddet fortsat -19% lavere i oktober i år. Det voksende udbud kommer af, at flere potentielle boligkøbere har mistet appetitten på boligkøb, og antallet af handler præsterede også den sløjeste september i 9 år. Det kommer i forlængelse af mærkbart højere renter, højere energipriser, den højeste stigning i for­bru­ger­pri­ser­ne i 40 år og en generel usikkerhed om fremtiden. Det medvirker også til at trække priserne ned, hvor huse de seneste 4 måneder er faldet med mere end -4% og lejligheder med næsten -7%.

Det er både udbuddet af huse og lejligheder som steg i oktober, mens udbuddet af sommerhuse faldt. Udbuddet af huse voksede med godt 4%, så der nu er 29.491 huse til salg. Lejligheder voksede med 2,5% til nu 8.202 lejligheder. Udbuddet af sommerhuse faldt med 1,8% til 4.367.

I tallene ser vi også, at udbudspriserne peger nedad. I oktober faldt prisen på udbudte huse med -0,9x%, mens faldet for ejer­lej­lig­he­der også udgør -0,9%. For huse er det 2. måned i streg, at udbudspriserne falder, hvilket er samme billede for lejligheder.

Relaterede artikler