Får du penge tilbage i skat?

Fredag den 14. april kan mange danskere se frem til at få penge tilbage i skat. Det plejer at være 3 ud af 4, der får pengene tilbage, og sidste år var det gennemsnitlige returbeløb 5.435 kr. Få 6 gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af pengene.

”Tikker der overskydende skat ind på din NemKonto fredag den 14. april, er det en god idé lige at stoppe op og gøre dig nogle tanker om, hvordan du kan få mest muligt ud af pengene", siger privatøkonom Brian Friis Helmer.

Mange af os kan være tilbøjelige til at se den overskydende skat som en ekstra luksus, som kan bruges på at forsøde vores tilværelse. Vi skal dog bare huske, at den overskydende skat skyldes, at man har betalt for meget i skat i det foregående år, så det er en slags opsparing. Det er derfor værd at bruge pengene fra skat med omtanke.

Få 6 gode råd:

 1. Afdrag gæld
  Afhængigt af hvor mange penge du får tilbage, kan du overveje, om pengene skal bruges til at betale noget gæld af for at spare ren­teud­gif­ter­ne. Det er måske ikke det sjoveste at bruge pengene på, men ikke desto mindre er det en god idé.
 2. Sæt pengene til side
  Det kan være en rigtig god idé at sætte pengene til side, som en buffer til den kommende tid, efter mange måneder med høj inflation.
 3. Investér pengene
  Du behøver ikke at have en stor formue for, at det kan betale sig at investere. Investering i aktier og obligationer er for alle. Hvis du har fået penge tilbage i skat, og ikke forventer at skulle bruge dem de næste tre år, kan det være en god løsning at investere dem. En nem måde at komme i gang med at investere på er ved at vælge en ak­ties­pa­re­kon­to, læs mere om mulighederne her.
 4. Sæt pengene ind på en børneopsparing
  Har du børn eller børnebørn, kan det være en god idé at sætte dine overskydende skattekroner ind på deres børneopsparing. Du kan oprette en børneopsparing, hvis du er barnets forældre, bedsteforældre oldeforældre eller værge. Læs mere om hvordan du opretter en børneopsparing her.
 5. Energioptimér din bolig
  Ener­giop­ti­me­ring kan ses som en god investering. Både for dig og miljøet. Selv om ener­gi­for­bed­ren­de løsninger kan forekomme som store udgifter til at begynde med, skal man huske på, at de hurtigt kan spare dig mange penge i forbrug. Du kan læse mere her: 5 gode grunde til at energirenovere boligen.
 6. Indsæt pengene på en al­ders­op­spa­ring
  Det kan også være en fordel at indbetale pengene på en al­ders­op­spa­ring. Du kan indskyde op til 8.8000 kr. om året, og på til 56.9000 kr. syv år før fol­ke­pen­sions­al­de­ren. Læs mere om vores al­ders­op­spa­ring her.

Relaterede artikler