Billigere biler på vej?

Hvis du overvejer at købe ny eller brugt bil i nærmeste fremtid, så kan du med god grund håbe på, at der kommer ekstra gode tilbud på markedet i de kommende måneder.

I hvert fald hvis man skal tro på, hvad bil­for­hand­ler­ne selv har svaret til Danmarks Statistik: Her angiver ca. 40 pct. af bil­for­hand­ler­ne, at deres la­ger­be­hold­ning lige nu er for stor, og derfor svarer ligeledes ca. 40 pct., at de forventer at sænke priserne de næste 3 måneder.

”Tallene i undersøgelsen indikerer, at der kan være prisfald på vej. Der kan altså komme gode tilbud på biler til forbrugerne i de kommende måneder. Men det står ikke mejslet i sten, og om det evt. er 500 kr. eller 50.000 kr. kan vi ikke sige ud fra spør­ge­un­der­sø­gel­sen,” siger privatøkonom Brian Friis Helmer i Arbejdernes Landsbank og tilføjer:

”Bil­for­hand­ler­ne kan også buge andre metoder for at gøre bilkøb mere attraktivt, fx ved at tilføje mere ekstraudstyr uden beregning eller ved at give et antal års gratis service på bilen på det tilhørende værksted - bare at nævne et par eksempler.”

Lav, fast rente til elbil og pluginhybrid

Man kan ikke se ud af tallene, hvilke biltyper bil­for­hand­ler­ne overvejer at sænke prisen på. Men hvis du er heldig at finde det helt rigtige tilbud på en elbil eller en pluginhybrid, så kan du benytte dig af Arbejdernes Landsbanks attraktive priser på billån til netop disse biltyper, som udleder mindre CO2 end benzin- og dieselbiler.  

Vi har for nylig nedjusteret rentesatserne på billån, og bankens billån med fast rente på 3,45 pct. til elbil og pluginhybrid er måske markedets billigste af sin art. De 3,45 pct. er lavere end den aktuelle rente på et realkreditlån.

En fast, lav rente er godt, hvis man ønsker ro i maven, bud­get­sik­ker­hed og økonomisk tryghed i hele lånets løbetid på typisk 6-8 år. Er der noget, de seneste år har lært os, så er det, at det er svært at spå om ren­te­ud­vik­lin­gen.

Læs mere om vores billån

Relaterede artikler