Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Rentetilpasning ender med højeste renter i næsten 6 år

Rentetilpasning ender med højeste renter i næsten 6 år

10. februar 2022
Gå til nyhedsoversigt

Auktionerne er slut hos Totalkredit for de boligejere med rentetilpasningslån, som skal have ny rente 1. april. F1 endte med en rente på -0,02%, mens F3 endte på 0,50%.

Rentetilpasningsauktionen hos Totalkredit ender med de højeste renter siden 2016 på F1 og F3. Den seneste tids kraftigt stigende renter rammer altså også boligejere med rentetilpasningslån, som har udsigt til en højere rente i de kommende år. Når vi gør boet op ved denne uges auktioner, skal vi dog samtidig huske på, at trods stigende renter, så er der stadig tale om renter på et lavt niveau i en historisk kontekst.

Den højere rente til F1-lånerne betyder, at de skal have flere penge op af lommen for at betale den månedlige ydelse. F1-lånerne kommer fra en rente på -0,13%, som de har haft det seneste år, og kan altså nu se frem til at betale en rente på -0,02% i det kommende år. Det vil i kroner og ører betyde, at F1-lånerne skal have ca. 800 kr. mere op af lommen det næste år på et afdragsfrit lån på 1 mio. kr.

Retter vi blikket mod F3-lånerne, så har de betalt en rente på -0,04% de seneste 3 år. Den rente stiger nu til 0,50%, som gælder de næste 2,75 år (F3-lånet flytter refinansieringstidspunkt til 1. januar 2025). Det koster en F3-låner ca. 4.000 kr. mere om året på et afdragsfrit lån på 1 mio. kr.