Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Markedskommentar: Sydamerikanske aktier er kommet i vælten igen

Markedskommentar: Sydamerikanske aktier er kommet i vælten igen

30. januar 2019
Gå til nyhedsoversigt

Sydamerikanske aktier er kommet i vælten igen (kun tekst)

Året er startet positivt for aktier med kursstigninger over en bred front, og det er et voldsomt skifte efter de store kursfald i slutningen af 2018. Endnu mere overraskende er, at aktier fra Emerging Markets har klaret sig så godt. Det er udtryk for risikovillighed blandt investorerne.

En nærliggende mulighed er, at der er forventninger om tiltagende væksttempo i Sydamerika mod uændret/aftagende væksttempo i EM Asien og EM Europa end til de andre regioner. Selvfølgelig kan andre faktorer også spille ind, så som relativ prissætning af de respektive aktiemarkeder, men det har vi ikke data for.Dykker man ned i gruppen af Emerging Markets regioner, er billedet, at aktier i Sydamerika præsterer bedre end aktier i de andre verdensdele. Det giver anledning til at spørge, hvad det kunne være, der gør Sydamerika attraktiv i forhold til de andre regioner? 

Hertil kommer den politiske udvikling: Mexico har fået fornyet sin handelsaftale med USA. I Brasilien har den højreorienterede Jair Bolsanaro overtaget præsidentembedet, og selv om han er kaldt for Brasiliens svar på Donald Trump, så har han skabt optimisme i den brasilianske befolkning om, at han kan opnå, hvad de foregående præsidenter mislykkedes med. Også det gældsplagede Argentina kan være på vej mod nye tider, da der skal afholdes præsidentvalg til oktober.

Samlet set har den politiske og økonomiske udvikling skabt velvilje blandt investorerne, og velviljen afspejler sig ikke blot i stigende aktiekurser, men også i, at deres valutaer er blevet styrket, ligesom renten på sydamerikanske statsobligationer er faldet som illustreret nedenfor med en 10-årig brasiliansk statsobligation.

Om der så er tale om en stabil fremgang for Sydamerika, må fremtiden vise.

Her kan du læse kommentaren inkl. grafer og tabeller