Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Pæne takter fra boligpriserne i januar

Pæne takter fra boligpriserne i januar

10. februar 2022
Gå til nyhedsoversigt

Nye tal fra Boligsiden viser, at boligmarkedet viste nye pæne takter i januar. Huspriserne var stort set uændrede, men det er en sandhed med modifikationer. Priserne falder typisk en anelse på det her tidspunkt af året. Tager vi derfor højde for sæson, så viste huspriserne i januar en stigning på 0,2%. Retter vi blikket på lejlighedsmarkedet steg priserne i januar med 0,7%. Sommerhuspriserne steg 0,6%.

Boligmarkedet viser fortsat flotte takter her i begyndelsen af 2022. Der er dog udsigt til, at markedet kan gå en lidt mere turbulent tid i møde, efter renterne er steget betragteligt. Rentestigningen har gjort boligkøbet dyrere, og det vil hæmme danskernes sult efter at købe bolig, hvilket kan sætte et pres på priserne.

Boligmarkedet har dog flere modsvar til rentestigningen, og det betyder, at det ikke nødvendigvis udmønter sig i deciderede prisfald. Udbuddet er aktuelt det laveste i 16 år, hvor de eksisterende boligkøbere har få boliger at vælge mellem. Samtidig står vi i et drønende opsving i dansk økonomi, hvor indkomsterne stiger og beskæftigelsen slår nye rekorder.

Med de nye tal ligger huspriserne knap 10% højere end for et år siden. Det svarer til, at et gennemsnitligt dansk hus er steget med 210.000 kr. i pris. Lejlighedspriserne ligger 9% højere end i januar sidste år, hvilket betyder, at lejligheder i gennemsnit er steget næsten 240.000 kr. i pris på et år. Sommerhusene har haft de største vinger på, hvor priserne er steget 15% siden sidste år. Det svarer til 250.000 kr. for et dansk sommerhus.