Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Højere boligpriser, men færre handler

Højere boligpriser, men færre handler

30. juni 2022
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at priserne på huse, lejligheder og sommerhuse steg i 1. kvartal med henholdsvis 1,6%, 1,0% og 1,8%, når vi tager højde for sæsonudsving. Det betyder, at huspriserne er 6,5% højere end for et år siden, mens stigningen over det seneste år er 4,7% for lejligheder. Priserne på sommerhuse er 9,2% højere end for et år siden.

Boligpriserne fortsatte op i årets første tre måneder, mens mange danskere også fik sat en underskrift på købsaftalen på drømmeboligen. Boligmarkedet verfede altså i første omgang rentestigningerne af skuldrene med fin handelsaktivitet og fortsat stigende priser.

Retter vi blikket mod handelsaktiviteten, så blev der handlet 14.503 huse, 4.845 lejligheder og 2.760 sommerhuse, når vi tager højde for sæsonudsving. Det er stort set identisk med 4. kvartal 2021, men markant færre end samme kvartal sidste år, som dog også bød på det mest handlede kvartal nogensinde.

Vi forventer ikke, at boligmarkedet kan blive ved med at parere de mange slag, som det får fra stigende renter, skyhøje energipriser og øget økonomisk usikkerhed. Vi går derfor en tid i møde, hvor vi forventer, at der vil være færre bolighandler og nedadgående priser.

Vi er allerede blevet præsenteret for Boligsidens statistik for april og maj, som viser en nedgang i aktiviteten og mere udfordrede priser. Vi vidner om en begyndende mere svær tid for boligmarkedet. Boligmarkedet har dog også sine modsvar i form af, at dansk økonomi står et stærkt sted, beskæftigelsen er rekordhøj, mens antallet af Til-salg skilte er på meget lavt niveau. Det medvirker som en hjælpende hånd under priserne. Samlet set forventer vi, at priserne vil falde med i omegnen af 5%-10%.