Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
103 tvangsauktioner i september

103 tvangsauktioner i september

6. oktober 2022
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev bekendtgjort 103 tvangsauktioner i september, når vi tager højde for normale sæsonudsving. Det lave niveau for antallet af tvangsauktioner fortsætter altså ufortrødent ind i efteråret.

For årets første ni måneder betyder det, at der indtil videre har været 987 tvangsauktioner. Sidst vi så et lige så lavt niveau for antallet af tvangsauktioner er i 2006 og 2007 lige inden finanskrisen brød ud i lys lue.

Antallet af tvangsauktioner befinder sig aktuelt på sit laveste i 15 år. Det er et af de få stærke nøgletal, som efterhånden står tilbage på et boligmarked, hvor medvind er vendt til modvind. Bolighandlerne er droslet markant ned i tempo, antallet af Til-salg skilte er vokset og priserne er begyndt at pege nedad. Og det vil også ramme tvangsauktionerne på sigt, hvor vi forventer, at vi vil få en periode med pil opad.

I tiden efter finanskrisen, da det stod værst til, måtte omkring 430 boligejere hver måned se deres bolig gå på tvangsauktion. Det niveau forventer vi ikke, at tvangsauktionerne når denne gang, selvom vi kommer til at se en stigning i tvangsauktionerne. Vi har i dag sparet langt mere op, vi har lånt langt færre penge i vores friværdi og rekordmange er i beskæftigelse, så vi står bedre rustet til den modvind, vi går ind i, end vi gjorde op til finanskrisen.

Der er ingen tvivl om, at vi ser ind i en hårdere tid for boligmarkedet med færre handler og lavere priser samtidig med, at livet som boligejer er blevet dyrere som følge af højere priser på energi og renter. Det vil også gøre det vanskeligere at sælge boligen i fri handel, såfremt enderne har svært ved at mødes i budgettet.