Kun få ender på tvangsauktioner i februar

I februar var 148 tvangsauktioner.

Boligejerne har udsigt til 25.000 kr. mere i friværdi over det næste halvandet år

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at der i februar var 148 tvangs­auk­tio­ner, hvilket kun er en mere end de 147 tvangs­auk­tio­ner, der var i januar. Antallet af tvangs­auk­tio­ner fortsætter derved det lave niveau, som vi har været vidne til de sidste par år. I 2020 var der samlet set 2.112 tvangs­auk­tio­ner, svarende til 176 om måneden.

Normalt ville man forvente en stigning i antallet af tvangs­auk­tio­ner i midten af en økonomisk krise. Ser vi på tiden efter finanskrisen steg antallet af tvangs­auk­tio­ner til 400-500 om måneden mellem 2010 og 2012. Coronakrisen er dog anderledes end finanskrisen, hvorfor vi ikke ser samme udvikling. For det første er det ikke boligejerne, som primært rammes af ledighed, og dertil er boligpriserne steget igennem denne krise, hvorfor boligen kan omsættes i fri handel, skulle det være nødvendigt.

Fremadrettet forventer vi heller ikke nogen synderlig stigning i antallet af tvangs­auk­tio­ner. Vi ser en kraftig stigning i beskæftigelsen det kommende år, og fortsat stigende boligpriser, hvilket vil holde antallet af tvangs­auk­tio­ner nede. Ser vi mod antallet af restancer, så vidner tallene om en solid betalingsevne blandt boligejerne, og det styrker også vores tro på et fortsat lavt niveau af tvangs­auk­tio­ner.

Vi kommer dog ikke uden om, at ledigheden i dag befinder sig på et højere niveau end før krisens indtræden, hvorfor det lige nu er mere sandsynligt at antallet af tvangs­auk­tio­ner vil tiltage en smule fremfor falde.

Relaterede artikler