Høj efterspørgsel på feriehuse i højsæsonen

Det bliver endnu en kanon sommer for de danske sommerhusudlejere.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at der stadig er høj efterspørgsel efter at holde ferie i Danmark. Ved udgangen af maj havde tyske gæster booket 138.010 husuger i danske ferie til afholdelse i højsæsonen i juli og august. Det er kun marginalt overgået af sidste år. En booket husuge angiver, hvor mange hele ugers bookinger der er foretaget til og med maj måned. Statistikken går tilbage til 2005.

Det bliver endnu en kanon sommer for de danske som­mer­hus­ud­le­je­re. Det er især tyskere, som ynder at komme til Danmark og holde sommerferie, og det er i den grad også gældende i år. Godt nok ligger de tyske bookinger en anelse lavere end sidste års rekordhøjder, men det ændrer ikke det store på, at efterspørgslen stadig er høj.

Tyskerne er den klart vigtigste nationalitet for fe­ri­e­hus­ud­lej­nin­gen, da de står for ca. 65% af de overnattende gæster, mens os danskere selv fylder omkring 25%. I alt er der booket 205.799 husuger i højsæsonen i juli og august, hvis vi ser tværs af nationaliteter. Heller ikke her når vi rekordhøjde, men dog stadig på et højt niveau. Det skyldes især, at danske gæster ikke booket et feriehus i lige så høj grad som under corona, mens også vores svenske og norske naboer booker lidt mindre i år.

I maj var der i alt 6,24 mio. overnatninger i danske feriehuse, hoteller, campingpladser, vandrerhjem, feriecentre og lystbådehavne. Det er rekordhøjt for en maj måned. Det er især hoteller og feriehuse, som var populære i maj måned.

Der findes ikke bookingtal for hoteller, campingpladser, feriecentre, vandrerhjem og lystbådehavne, men hvis vi skeler til bookingtallene for antal bookede uger i danske feriehuse for den resterende del af 2024, så ser det ud til, at også i år kommer til at byde på travlhed. Ved udgangen af maj var der i alt booket 409.572 husuger til den resterende del af 2024, hvilket er 0,2% højere end på samme tidspunkt sidste år. Det vidner om, at 2024 kan vise sig lige så stærk på antallet af overnatninger som 2023 og 2022.

Relaterede artikler