Gode råd til førstegangskøbere

I Danmark har vi tradition for at flytte tidligt fra reden sammenlignet med andre EU-lande, og gennemsnitsalderen for, hvornår man flytter hjemmefra, er 21 år. Men selvom du formentlig ser frem til at skrue højt op for musikken og bruge badeværelset lige så længe, du ønsker, så husk også at der med den nye bolig også følger et større økonomisk ansvar.

Kol­le­gie­væ­rel­se, lejebolig eller forældrekøb?

Der findes forskellige boligtyper til unge, og selvom der sjældent er frit valg på alle hylder, er der fordele og ulemper forbundet med dem alle. Bor du på kollegium, vil dette typisk koste dig ca. 2.500 kroner om måneden, til gengæld har du ofte meget få kvadratmeter til rådighed og skal måske dele bad og køkken med andre på kollegiet. Bor du i lejlighed, kan det nemt løbe op i 4-6.000 kroner om måneden. Alt afhængig af dit boligvalg, kan der være penge at spare ved at fremleje en lejlighed eller leje en bolig, som dine forældre har købt.

Pas på i jagten på en studiebolig

Ca. 60.000 unge starter hvert år på de videregående uddannelser. Ikke overraskende øges efterspørgslen på billige studieboliger i de store byer markant i perioden op til studiestart, så det gælder om at se sig godt for, så du ikke bliver snydt af boligsvindlere, der udnytter din desperate boligsituation. Få vores gode råd

Det koster penge at flytte

Når du har fundet din bolig og er klar til at flytte ind, får mange hjælp af deres venner og familie. Det er ganske ofte også den billigste løsning. Men har du ikke den mulighed, skal der afsættes penge i budgettet til et flyttefirma. Husk at du som kunde hos os kan få rabat på din flytning med 3x34.

Der skal også være plads i budgettet til bl.a. møbler, køkkenservice mm., ligesom du også kan have udgifter til istandsættelse af din nye bolig, f.eks. maling.

Dit fremtidige budget

En rigtig god måde at holde styr på din økonomi fremadrettet er at lave et budget. Budgettet giver dig overblik over dine månedlige indtægter, dvs. din SU og/eller løn. Og mindst lige så vigtigt får du overblik over dine udgifter, herunder dine faste udgifter til husleje, vand, varme, telefon, internet, medielicens mv. samt de variable udgifter til mad, tøj, fri­tidsak­ti­vi­te­ter mv. 4 råd til at lægge et budget, der holder

Gode råd

  • Gode råd til at flytte hjemmefra

    5 råd til at komme godt fra start, når du skal flytte hjemmefra.

  • Pas på i jagten på en studiebolig

    Gode råd til hvordan du kan undgå boligsnyd.

  • SU-lån og boligkøb

    Det betyder SU-lån for dit kommende boligkøb.