Med optagelsen på drømmestudiet følger også jagten på en studiebolig for mange, og som sædvanligt matcher udbuddet af billige studieboliger langt fra efterspørgslen. Det skaber et stort pres på især lejeboligmarkedet i de store studiebyer og betyder desværre også, at markedet for lejeboliger i storbyerne er et slaraffenland for boligsvindlere, der slår plat på de boligsøgendes desperate situation.
Havner du i kløerne på en boligsvindler, kan det hurtigt blive en økonomisk bitter affære. Det gælder derfor om at se dig ekstra godt for, inden du underskriver lejekontrakten.
Betal altid via bankoverførsel
Har du fundet en lejebolig, og udlejer beder om et depositum eller forskud på huslejen, så gør du klogt i ikke at betale pengene kontant, men i stedet via en bankoverførsel, hvor transaktionen kan spores og i nogle tilfælde tilbageføres.
Skal du leje et værelse eller en lejlighed, er det desuden vigtigt, at du sikrer dig, at den aftale, du skriver under på, er en standardkontrakt, som følger lejeloven og dækker alle de nødvendige oplysninger om lejemålet. Så selvom det måske kribler i fingrene efter at få underskrevet kontrakten og lukket aftalen, så tag dig alligevel god tid til at læse lejekontrakten grundigt igennem.
”Helt grundlæggende handler det om at bruge sin sunde fornuft og holde hovedet koldt, inden du skriver under på noget eller overfører penge. Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det det typisk også. Det kan fx være, hvis en bolig er urealistisk billig i forhold til lignende boliger i samme område. Så bør alarmklokkerne ringe. Og gør de det, så er det en god idé at tjekke om den person, der udlejer boligen, også har råderet over den. Det kan du fx tjekke på boligejer.dk,” siger Brian Friis Helmer.