Overblik: De ny boligskatteregler

I starten af 2024 fik vi nye boligskatteregler. Det betyder skattelettelser for langt de fleste boligejere. Resten har fået en skatterabat, som beskytter deres boligøkonomi. Her kan du få overblik over de nye regler.

Nye boligskatteregler 2024 - kort fortalt

I 2024 fik vi nye bo­ligskat­te­reg­ler. Det betyder skat­te­let­tel­ser for langt de fleste boligejere. Resten har fået en skatterabat, som beskytter deres boligøkonomi. Fremadrettet skal boligskatterne følge ejen­doms­vur­de­rin­ger­ne.

 1. Lavere skattesatser: Lavere skattesatser giver skat­te­let­tel­ser til de fleste trods højere vurdering.  
 2. Skatterabat: Hvis din samlede boligskat stiger på grund af de nye skatteregler, vil du få en skatterabat. 
 3. In­de­frys­ning­s­lån hvis skatten stiger: Det bliver muligt at indefryse skat­testig­nin­ger efter 2024, hvis din ejen­doms­vur­de­ring stiger i fremtiden.
 4. Boligskatter og boligskattelån samles i staten: Opkrævning af grundskylden flytter fra kommunen til årsopgørelsen. Samtidig flytter in­de­frys­ning­s­lån og pensionistlån fra kommunen til staten. 

Du kan læse mere om de enkelte regler på Vur­de­rings­por­ta­len her. 


Læs mere om de nye boligskatteregler

 • Boligkøb

  Hvis du vil købe bolig, har det betydning, om du overtager boligen før eller efter årsskiftet 2023/2024.

 • Indefrysning af stigninger i boligskatten

  Hvis boligskatten fremover stiger, kan du låne til stigningen. Er du pensionist, kan du også låne til din samlede grundskyld.

 • Nybyg, ombygning og projektløb

  Vær opmærksom på årsskiftet 2023/2024, hvis du vil bygge om, bygge nyt eller købe et projektsalg.

 • Ejendomsvurdering

  Der kommer nye ejendomsvurderinger, som udsendes i etaper til boligejerne fra september 2021 og frem. De skal bruges til at fastsætte de værdier, som boligejerne skal betale skat af

 • Vurdering for 2020

  Den offentlige ejendomsvurdering afgør, hvor meget du skal betale i boligskat. Få et overblik over, hvad vurderingen for 2020 betyder for den skat, du som boligejer skal betale.

 • Husejere

  De nye boligskatteregler betyder lavere skat for de fleste boligejere, fordi skatteprocenten sættes ned. Læs bl.a. hvordan det ser ud for huse i din kommune.

Bestil et møde med os

Vi hjælper dig, hvis du har overvejelser om at købe en ny bolig, eller hvis du allerede har fundet en bolig, du gerne vil købe.

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at tale bolig med os, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil ringe dig op inden for to hverdage. 

Emne

Bemærk:

Når du har valgt emnet ”Oprettelse af lønkonto + kort og netbank”, er det ikke nødvendigt, at vi ringer dig op og hjælper dig i mål. Når du har udfyldt formularen nedenfor og trykket på "Send", bliver du sendt videre til MitID. Herefter kan du med det samme ansøge om en lønkonto hos os – i få, nemme trin.

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.

Du kan blive kunde online

Tak for din interesse for at blive kunde i Arbejdernes Landsbank.

Når du ønsker at oprette en lønkonto hos os, kan du ansøge om det online. Når du har sendt kontaktformularen, bliver du viderestillet til en side, hvor du kan logge ind med MitID. Herefter bliver du guidet gennem få trin, der sikrer, at vi har de korrekte oplysninger i din ansøgning om at blive kunde hos os.

Ved brug af MitID accepterer du, at vi må behandle dit CPR-nummer. Hvis du ikke har MitID, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf.: 38 48 48 48 – så hjælper vi dig.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.