Nye boligskatteregler fra den 1. januar 2024

Nye ejendomsvurderinger er på vej ud til boligejerne, og der er også nye boligskatteregler på vej. Hvordan og hvornår det vil påvirke dig og din økonomi – det kan du blive klogere på her.

Nye boligskatteregler i 2024 - kort fortalt

Der kommer nye ejen­doms­vur­de­rin­ger, som vil stige for langt de fleste boligejere. Det har skabt et behov for nye bo­ligskat­te­reg­ler. I overgangen til de nye bo­ligskat­te­reg­ler bliver der indført en ordning, så din boligskat ikke stiger pga. de nye regler. I fremtiden skal boligskatterne følge ejen­doms­vur­de­rin­ger­ne.

 1. Lavere skattesatser: Lavere skattesatser giver skat­te­let­tel­ser til de fleste trods højere vurdering.  
 2. Skatterabat: Hvis din samlede boligskat stiger på grund af de nye skatteregler, vil du få en skatterabat. 
 3. In­de­frys­ning­s­lån hvis skatten stiger: Det bliver muligt at indefryse skat­testig­nin­ger efter 2024, hvis din ejen­doms­vur­de­ring stiger i fremtiden.
 4. Boligskatter og boligskattelån samles i staten: Opkrævning af grundskylden flytter fra kommunen til årsopgørelsen. Samtidig flytter in­de­frys­ning­s­lån og pensionistlån fra kommunen til staten. 

Du kan læse mere om de enkelte regler på Vur­de­rings­por­ta­len her. 
Bliv desuden klogere på hvad der sker hvornår her.

Læs mere om de nye boligskatteregler

 • Key 2

  Boligkøb

  Hvis du vil købe bolig, har det betydning, om du overtager boligen før eller efter årsskiftet 2023/2024.

 • Money

  Indefrysning af stigninger i boligskatten

  Hvis boligskatten fremover stiger, kan du låne til stigningen. Er du pensionist, kan du også låne til din samlede grundskyld.

 • Nybyg, ombygning og projektløb

  Vær opmærksom på årsskiftet 2023/2024, hvis du vil bygge om, bygge nyt eller købe et projektsalg.

 • Ejendomsvurdering

  Der kommer nye ejendomsvurderinger, som udsendes i etaper til boligejerne fra september 2021 og frem. De skal bruges til at fastsætte de værdier, som boligejerne skal betale skat af

 • Vurdering for 2020

  Den offentlige ejendomsvurdering afgør, hvor meget du skal betale i boligskat. Få et overblik over, hvad vurderingen for 2020 betyder for den skat, du som boligejer skal betale.

 • Husejere

  De nye boligskatteregler betyder lavere skat for de fleste boligejere, fordi skatteprocenten sættes ned. Læs bl.a. hvordan det ser ud for huse i din kommune.

Bestil et møde med os

Vi hjælper dig, hvis du har overvejelser om at købe en ny bolig, eller hvis du allerede har fundet en bolig, du gerne vil købe.

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at tale bolig med os, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. VI kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil ringe dig op inden for to hverdage. 

Emne

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.