Nyt fastforrentet lån med negativ rente på vej

Boligejere kan få lånetilbud i lånet fra den 1. oktober.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
1 pct. lånet holder stand over 99, mens opsigelsesfristen rykker tættere på

Et nyt fastforrentet 10-årigt lån med -0,5 pct. i rente bliver tilgængeligt hos Totalkredit. Det er netop offentliggjort. Boligejere kan få lånetilbud i lånet fra den 1. oktober. Lånet forventes at åbne omkring godt 97 ud fra de aktuelle renteforhold.

Lånet er ikke et klassisk ejerskiftelån for de mange danskere, der køber bolig i øjeblikket. Det er derimod er pivhamrende attraktivt lån for allerede eksisterende boligejere, som står med et behov for at låne ekstra i boligen og dermed skal bruge et tillægslån i den kommende tid. Det kan blandt andet være til ener­gi­for­bed­rin­ger eller et nyt køkken.

Det er ikke første gang, at et fastforrentet lån med negativ rente har været muligt. Netop et 10-årigt -0,5 pct. lån har tidligere været tilgængeligt hos Totalkredit, men røg af hylderne i forbindelse med serieskiftet, som alle re­al­kre­di­tin­sti­tut­ter gennemførte pr. 1. september. Det vedvarende lave renter og mindre rentefald betyder så nu, at et nyt er på vej. Åbningen af et 10-årigt lån med fast negativ rente er i bund og grund resultatet af et generelt hamrende lavt renteniveau.

Selvom renten er negativ er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at boligejerne får penge for at låne penge. Dels skal der betales bidragssats, og samtidig er der kurstab på et fastforrentet lån med en aktuelt forventet kurs omkring 97. Hertil er lånet med afdrag, som under alle omstændigheder vil betyde, at ydelsen er positiv.

Det generelt lave renteniveau er godt nyt for boligejerne, hvor vi nærmer os op­si­gel­ses­fri­sten i horisonten ved udgangen af oktober måned. Også det 30-årige 1 pct. lån med afdrag ligger godt til med en kurs meget tæt på 100, hvilket kan sætte skub i kon­ver­te­rin­ger­ne.

Relaterede artikler