Nu deltager 1%-lånet med afdrag også i genåbningen

De massive udsving på de finansielle markeder fortsætter.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Rentefald sender antallet af lånetilbud i vejret i januar

De massive udsving på de finansielle markeder fortsætter, og det har ikke alene påvirkning på danskernes opsparing med ak­tie­mar­ke­der­nes massive svingninger, men også på boligejernes lånemuligheder.

De danske boligrenter har taget et mærkbart hop op, hvilket betyder, at det afdragsfrie 1 pct. lån er genåbnet. Ren­testig­nin­gen er herefter taget til over middag, og det har nu den konsekvens, at også 1 pct. lånet med afdrag er på vej tilbage i spil. Lånet har p.t. en gen­nem­snits­kurs på 99,8, og holder det dagen ud, så genåbner 1 pct. lånet med afdrag på mandag for tilbud.

Vi skal tilbage til slutningen af januar for at finde et tilsvarende niveau for 1 pct. lånet med afdrag, hvis vi ser bort fra et par enkelte dage i februar. Vi skal blot to dage tilbage, hvor renten lød på 0,5% på både lån med og uden afdrag.

Den seneste måneds rentefald på de danske boligrenter er forduftet på blot 2 dage, og det vidner altså om, at de finansielle markeder præsterer ekstremt voldsomme udsving i øjeblikket. Mit bedste råd til boligejere med fast rente er, at de skal spænde sik­ker­heds­se­len og følge godt med i den kommende tid. For de store udsving vil med al sandsynlighed fortsætte.

Når alt det er sagt, så er en rente på 1 pct. stadig lavt, og boligejere med 2 pct. lån eller derover vil fortsat have gavn af en omlægning. Der er dog stor usikkerhed om retningen for renten over den kommende periode med de massive udsving in mente. Der kommer dagligt nye informationer til om virussens omfang og dens økonomiske konsekvenser, og det er vores forventning, at vi er langt fra færdige med at se mærkbare udsving på markederne.

Relaterede artikler