Laveste inflation i Tyskland i næsten 3 år

Den aftagende inflation i Europas største økonomi er med til at holde døren åben for rentesænkninger.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal viser, at inflationen i Tyskland falder til 2,2% i marts. Det er den laveste inflation siden maj 2021. I februar lød inflationen på 2,5%. Inflationen toppede i efteråret 2022 på 8,8%. Dagens tal er offentliggjort af det tyske sta­ti­stik­kon­tor, Destatis.

Tysk inflation falder til det laveste i næsten 3 år. Det er gode nyheder. Den fortsat aftagende inflation i Europas største økonomi er med til at holde døren pivåben for ren­tes­ænk­nin­ger fra ECB i nær fremtid.

Ker­ne­in­f­la­tio­nen, som er korrigeret for priser på energi og fødevarer, falder også en smule i marts til 3,3% fra 3,4%. Det er 9. måned i træk, at den tyske kerneinflation falder, som nu befinder sig på det laveste siden marts 2022. Ker­ne­in­f­la­tio­nen toppede for præcis et år siden på 5,8%. 

I morgen får vi præsenteret nye tal for den samlede eurozone, og her ventes ligeledes et lille fald. Inflationen i både Tyskland og eurozonen nærmer sig med små skridt ECB’s målsætning på 2%. Det har helt og aldeles fjernet behovet for yderligere ren­te­for­hø­jel­ser fra ECB, og næste træk bliver ren­tes­ænk­nin­ger. Vi forventer at se den første ren­te­ned­sæt­tel­se inden sommerferien. Lige nu indpriser markedet fuldt ud, at renten er sænket efter rentemødet i juni.

Siden sommeren 2022 har den europæiske centralbank, ECB, hævet renten 10 gange for at tøjle den høje inflation. Det har bragt renten op på 4%, hvor den til sammenligning lød på rekordlave -0,50% inden striben af ren­te­for­hø­jel­ser.

Relaterede artikler