Lavere tysk inflation

Den fortsat faldende inflation holder døren åben for yderligere rentesænkninger fra ECB.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Netop of­fent­lig­gjor­te tal viser, at inflationen i Tyskland falder til 2,2% i juni fra 2,4% måneden før. Der var i dagens tal ventet et fald til 2,3%, så in­f­la­tions­tal­le­ne kommer ud lavere end ventet. Tallet er offentliggjort af det tyske sta­ti­stik­kon­tor, Destatis.

Den tyske inflation peger igen ned. Det har egentlig været hovedreglen i mere end et år, men med pil op i april og maj, så derfor er det da også yderst kærkomment, at inflationen igen falder i juni. Endnu vigtigere er det, at ker­ne­in­f­la­tio­nen også tager et skridt ned og er tilbage under 3%. Den fortsat faldende inflation holder døren åben for yderligere ren­tes­ænk­nin­ger fra ECB. I starten af juni blev der taget hul med den første rentesænkning siden 2019.

Ker­ne­in­f­la­tio­nen, som er korrigeret for priser på energi og fødevarer, falder til 2,9% i juni fra 3,0% i maj. Ker­ne­in­f­la­tio­nen er faldet mærkbart siden den senest toppede på 5,8% i marts sidste år.

I morgen får vi præsenteret nye inflationstal for den samlede eurozone. Her ventes det ligeledes, at inflationen vil aftage en smule. De europæiske in­f­la­tions­ra­ter nærmer sig så småt den langsigtede målsætning på 2%. Det har fået Den Europæiske Centralbank til at løsne grebet sænke renten for første gang siden 2019. Vi forventer yderligere to ren­tes­ænk­nin­ger i år.

I kampen mod den tårnhøje inflation, forhøjede ECB renten ad 10 omgange gennem 2022 og 2023 fra rekordlave -0,50% til 4%. Indlånsrenten lyder nu på 3,75%.

Relaterede artikler