Højeste erhvervstillid i et år i eurozonen

Det er gode nyheder fra en økonomi, der har ligget i slæbesporet i et stykke tid.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Nye tal viser, at er­hverv­stil­li­den i eurozonen stiger til 52,3 i maj fra 51,7 i april. Det fremgår af dagens PMI-tal. Det er den højeste tillid siden maj 2023 og er samtidig en lidt bedre måling end ventet, hvor der var ventet en stigning til 52,0.

Er­hverv­stil­li­den rammer det højeste i et år. Det er gode nyheder fra en økonomi, der har ligget i slæbesporet i et stykke tid. Også BNP så vi vokse spædt i 1. kvartal, hvilket harmonerer fint med de bedre tal for er­hverv­stil­li­den. Det er heller ikke dårligt for Danmark, da en stor del af vores eksport går til de europæiske markeder.

Der er dog ikke roser uden torne. Den samlede erhvervstillid er i klar bedring, men alene tilliden i ser­vi­ce­er­hver­ve­ne ligger flot til. Tilliden i ser­vi­ce­er­hver­ve­ne er den højeste i et år og var uændret i maj på 53,3. Tilliden i industrien ligger fortsat sløjt til, men vi hæfter os alligevel ved den flotte fremgang i maj. Her stiger tilliden til 47,4 fra 45,7 og rammer det højeste i 15 måneder.

En erhvervstillid under 50 indikerer tilbagegang hos virksomhederne, mens en værdi over 50 indikerer fremgang. Den samlede erhvervstillid i eurozonen har ligget over 50 i tre måneder i træk nu. Det sker efter er­hverv­stil­li­den siden juni sidste år og frem til februar i år lå under 50. Så sent som i oktober var er­hverv­stil­li­den nede på 46,5.

Relaterede artikler