Tysk økonomi skrumper

Det er ærgerligt, også set med danske briller. Vi ser blandt andet, at privatforbruget falder. Høj inflation, lavere købekraft, højere renter og en svækket industri spiller unægtelig store roller i den negative udvikling i vores naboland mod syd.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Friske tal fra Tyskland viser, at BNP i Tyskland faldt med -0,1% i 3. kvartal. Det er en bekræftelse af tidligere opgørelse. Dagens tal offentliggøres af det tyske sta­ti­stik­kon­tor, Destatis.

Tysk økonomi skrumper igen. Det er ærgerligt, også set med danske briller. Vi ser blandt andet, at pri­vat­for­bru­get falder. Høj inflation, lavere købekraft, højere renter og en svækket industri spiller unægtelig store roller i den negative udvikling i vores naboland mod syd.

Dansk eksport til Tyskland beskæftiger mere end 100.000 danske jobs. Særligt den tyske industri ser ud til at være presset i øjeblikket, og det kan ramme den danske vareeksport negativt.

Selvom det er dårligt nyt med en skrumpende tysk økonomi, så kunne det have set langt værre ud. Tysk økonomi har haft nogle vanskelige år. Hvis vi ser på niveauet for tysk BNP i 3. kvartal, så ligger det -0,8% lavere end for et år siden. Det er ikke overraskende i en tid, hvor høj inflation sammen med højere renter, større økonomisk usikkerhed og en udfordret bilsektor presser den tyske økonomi.

Ser vi fremad er der yderligere svaghedstegn at spore for 4. kvartal, hvor de seneste tal for er­hverv­stil­li­den i Tyskland peger på fortsat negativ vækst året ud.

Relaterede artikler