Tysk inflation brager ned

Der bliver med det her hugget det største stykke af inflationen i mere end 30 år.

Coronadyk i danskernes aktieformuer stort set indhentet i april

Nye tal fra Tyskland viser, at den tyske inflation falder til 7,4% i marts fra 8,7% i februar. Det er det største månedlige fald i inflationen i Tyskland siden 1992. Det viser netop of­fent­lig­gjor­te tal fra tyske Destatis. Faldet i inflationen var dog fuldt ud ventet, og der var tilmed ventet et lidt større fald.

Den tyske inflation brager ned. Der bliver med det her hugget det største stykke af inflationen i mere end 30 år. Det var dog ventet, og der er også lidt malurt i dagens tal. Men uanset er det en kærkommen bekræftelse, at den overordnede inflation løsner grebet.

Der er dog ingen roser uden torne. Faldet i inflationen skyldes i langt overvejende grad basiseffekter fra energipriserne, som steg kraftigt for præcist et år siden. Samtidig er inflationen stadig meget høj og skal længere ned. Den skal meget længere ned. Prispresset er stadig til stede i Tyskland og den europæiske økonomi som helhed. Derfor kommer dagens tal ikke til at gøre en forskel for pen­gepo­li­tik­ken hos ECB og udsigten til fortsatte ren­testig­nin­ger.

I morges blev inflationen i Spanien næsten halveret. Og i morgen får vi inflationstal for hele eurozonen, hvor det er forventningen, at inflationen dykker til 7,1% fra 8,5%.

I de her dage oplever vi generelt, at der bliver tager store lunser af inflationen rundt omkring i Europa. Det skyldes, at priserne for alvor tog fart for eksakt et år siden med energipriserne i førertrøjen. Dermed falder pris­stig­nin­ger­ne sidste år ud af inflationen, da inflation måler priserne i dag sammenlignet med for et år siden. Så meget af faldet er simpelthen båret af den her basiseffekt.

Relaterede artikler