Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
13.247 solgte nye personbiler i september

13.247 solgte nye personbiler i september

11. oktober 2022
Gå til nyhedsoversigt

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev solgt 13.247 nye personbiler i september, når vi tager højde for sæsonudsving. Det betyder, at september tegner sig for måneden med flest solgte personbiler i 2022. En ny bil tæller som solgt i statistikken, når den bliver indregistreret, og ikke ved selve indgåelsen af købsaftalen.

Selvom september måned ser en anelse mere opløftende ud for bilsalget, så er det samlede billede for i år ganske dystert. I årets første 9 måneder er der i alt solgt ca. 110.000 nye personbiler. Det er 22% lavere end i samme periode sidste år, som ovenikøbet bød på coronanedlukning.

September byder på det højeste bilsalg i 9 måneder. Det imødekommer lidt af mange danskeres uopfyldte behov for at købe bil og giver lidt tiltrængt luft til bilbranchen. Men det kan dog slet ikke opveje, at 2022 som helhed er en komplet rædselshistorie for landets bilforhandlere, hvor produktionsudfordringer og leveranceproblemer er blandt problemerne.

Salget af de opladelige biltyper er solstrålehistorien midt i mørket. Flere danskere vælger nemlig at se mod en bil, som på den ene eller anden måde kan lades op med strøm. I september udgør elbiler 23% af salget, mens hybridbiler udgør 17%. For året som helhed udgør de en andel på 35% mod 30% i samme periode af 2021.

Det falder godt i tråd med, at vi i en frisk spørgeskemaundersøgelse fra september har spurgt danskerne om, hvad de ville købe af bil, hvis de skulle købe bil i dag. Her ville 21% vælge en elbil og 18% vælge en hybridbil. Vi forventer, at fremgangen i de opladelige biltyper vil fortsætte fremmarchen, men også, at elbilen vil vinde frem på bekostning af hybridbilen.