Hver 6. dansker mangler overblik over deres økonomi

Hver 6. dansker mangler overblik over deres økonomi

Mere end hver 4. dansker har inden for det seneste år oplevet mindst én gang at bruge flere penge, end der var til rådighed på kontoen. Og mange ville ønske, de havde bedre overblik over forbruget. Det viser undersøgelse af Epinion for Arbejdernes Landsbank.

Det alt for kedelige budget

Næsten hver 3. dansker lægger ikke budget, og de fleste danskere mener selv, at de har styr på deres økonomi uden at lægge budget.

Vi ved af erfaring, at risikoen for at bruge flere penge, end du har, kan stige, i takt med at du mister overblikket over din pengepung. Det er hjørnestenen i enhver god og sund økonomi at vide, hvor mange penge du har at gøre godt med om måneden. Og at du løbende sætter penge til side til dine udgifter, også de uforudsete af slagsen. Her er budgettet afgørende for at sikre overblikket, siger Brian Friis Helmer.

Ny digital løsning gør det nemt for alle danskere at få overblik på få minutter

Arbejdernes Landsbank har udviklet en nemmere måde at beregne sit rådighedsbeløb på.

- Nu behøver du ikke længere finde en masse papirer frem og logge på bl.a. netbank og e-boks.dk for at kunne lave et budget og beregne dit rådighedsbeløb. Vi har udviklet en digital løsning, der gør det nemt, sikkert og gratis for alle danskere at beregne deres rådighedsbeløb. På den måde håber vi på, at vi kan bidrage til, at endnu flere danskere får overblik over deres økonomi, siger Brian Friis Helmer.

Om undersøgelsen

  • Foretaget af Epinion i maj 2019 for Arbejdernes Landsbank
  • Foretaget som en spørgeskemaundersøgelse blandt 1.000 danskere i alderen + 18 år

Få rådgivning om budget

Ønsker du at få bedre overblik over din økonomi, er du velkommen til at kontakte din rådgiver direkte eller ringe til os på 38 48 48 48 - vi står klar alle hverdage kl. 8-20 og i weekenden kl. 10-16. Du kan også udfylde formularen herunder, så hører du fra os inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger på al-bank.dk/persondata.