Pas på falske beskeder og opkald

Svindlerne forsøger at lokke dig til at godkende pengeoverførsler i MitID, indtaste sms-koder, eller indtaste dine kreditkortoplysninger.

Pas på falske beskeder og opkald

Danskerne mister hvert år et tocifret millionbeløb til digitale svindlere. Det sker bl.a. ved, at svindlerne lokker os til at godkende pen­ge­over­førs­ler i MitID, indtaste sms-koder eller udlevere kre­dit­kor­top­lys­nin­ger. Længere nede på siden har vi samlet 5 gode råd til, hvad du skal være særligt opmærksom på, så du undgår fælderne.

Landsdækkende kampagne med Bodil Jørgensen sætter fokus på digital svindel

For at minde danskerne om IKKE at udlevere deres personlige oplysninger til nogen – hverken via telefon, mail eller sms, kører der lige nu en landsdækkende kampagne mod digitalt iden­ti­tet­sty­ve­ri, som vi i Arbejdernes Landsbank bakker op om.

Kampagnen er tilrettelagt i samarbejde med Di­gi­ta­li­se­rings­sty­rel­sen, KL og Danske Regioner og består af tre korte film med Bodil Jørgensen i hovedrollen som spåkone. Herover kan du se den ene af de tre film.

Se de to andre film på sikkerdigital.dk, hvor du også finder en masse gode råd til at passe godt på din oplysninger. Tag evt. testen og find ud af, hvor god du er til at spotte falske mails, sms'er og opkald.

5 gode råd

  1. Forhold dig altid skeptisk til alle former for uopfordret kontakt, hvor du bliver bedt om at indtaste koder eller personfølsomme oplysninger. Din bank, Nets, eller offentlige myndigheder vil aldrig bede dig oplyse kor­top­lys­nin­ger, personlige koder eller MitID – hverken over telefonen, pr. mail eller SMS.

  2. Stol ikke blindt på af­sen­de­radres­sen eller logo i en mail, da den let kan forfalskes, så den ligner en rigtig mail fra din bank, en offentlig myndighed eller Nets.

  3. Hvis du har søgt på en hjemmeside så vær opmærksom på, at adressen du klikker på ikke har en mistænkelig URL. Du kan med fordel "bogmærke", de sider du bruger meget, så du altid havner det rette sted. 

  4. Vær opmærksom på, hvad du godkender i MitID. Godkend aldrig pen­ge­over­førs­ler, som du ikke selv har oprettet.

  5. Klik ikke på et link i en SMS eller e-mail, du ikke har bedt om.

Vi anbefaler, at du taler med dine nærmeste om digital svindel og gør dem opmærksom på, hvordan de undgår fælderne.

 

Relaterede artikler