Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Makroøkonomisk superuge holder døren åben for konverteringslystne boligejere

Makroøkonomisk superuge holder døren åben for konverteringslystne boligejere

17. december 2019
Gå til nyhedsoversigt

Vi har nu fået sidste uges begivenheder lidt på afstand, som både bød på valg i Storbritannien, vigtige centralbankmøder i USA og Europa samt nyt fra handelskrigsfronten, og her tirsdag formiddag ligger kursen på det 30-årige 1 pct. lån med afdrag på 98,7. Det er faktisk stort set identisk med niveauet fra i tirsdags, inden superugen med centralbankmøder, britisk valg og nyt fra handelskrigsfronten for alvor begyndte.

Zoomer vi en anelse ud og ser på udviklingen på det 30-årige 1 pct. lån med afdrag, så har kursen ikke svinget det helt store de sidste par måneder, hvis vi fraregner fredagens blop oven på det britiske parlamentsvalg og nyt fra handelskrigen mellem USA og Kina. Ved indgangen til november måned hed kursen ca. 99, mens den altså i skrivende stund hedder 98,7. Så i det store billede er rentebilledet mere eller mindre status quo.

Der er derfor stadig gode omlægningsmuligheder for de boligejere, som ønsker at konvertere deres realkreditlån. Det er især boligejere med et 2 pct. lån eller derover, som vil have gavn af en omlægning, og de boligejere findes der stadig en stor portion af. Nationalbanken viste i en nylig analyse, at der fortsat er realkreditlån med rente på 2 pct. eller derover for ca. 400 mia. kr.

Det vil derfor ikke overraske mig, hvis vi ved udgangen af januar står med en ny konverteringsbølge med det nuværende renteniveau. Jeg regner ikke med, at vi kommer op i nye konverteringsrekorder, som vi så med 185 mia. kr. ved udgangen af juli og oktober, men jeg vil, som sagt, ikke blive overrasket, hvis vi skulle komme op i nærheden af de 100 mia. kr.

Regner vi på det, så betyder det, at en boligejer med et 2 pct. lån og en restgæld på 1 mio. kr., som omlægger til et nyt 1 pct. lån (her er antaget, at kursen er 98,7), vil spare ca. 150 kr. om måneden efter skat. Omkostningen i form af gebyr og kurstab er ”tjent hjem igen” på ca. 4,5 år.