Tysk inflation fortsat på vej ned

Det er glædeligt, at inflationen fortsætter med at tage af i Europas største økonomi.

Anton Thorell SteinøØkonomants@al-bank.dk38 48 35 52

Netop of­fent­lig­gjor­te tal viser, at inflationen i Tyskland faldt til 2,2% i marts. Det er en bekræftelse af den første opgørelse for marts. I februar lød inflationen på 2,5%. Inflationen toppede i efteråret 2022 på 8,8%. Dagens tal er offentliggjort af det tyske sta­ti­stik­kon­tor, Destatis.

Inflationen i Tyskland falder til det laveste i knap tre år. Det bekræfter dagens tal. Det er glædeligt, at inflationen fortsætter med at tage af i Europas største økonomi. Meget taler dermed for, at Den Europæiske Centralbank kan begynde at sænke deres renter fra juni måned.

Ker­ne­in­f­la­tio­nen, som er korrigeret for priser på energi og fødevarer, falder også en smule i marts til 3,3% fra 3,4% i februar. Det er 9. måned i træk, at den tyske kerneinflation falder. Den befinder sig nu på det laveste siden begyndelsen af 2022. Ker­ne­in­f­la­tio­nen nåede sin top for præcis et år siden på 5,8%. 

I går fastholdt Den Europæiske Centralbank sine toneangivende renter for femte gang i træk. Meget tyder dog på, at ECB varmer op til at sænke renten ved deres næste møde i juni, vel at mærke, hvis in­f­la­tions­pres­set er kommet tilstrækkeligt ned til den tid. I det regnestykke tæller Tyskland og tysk inflation naturligvis tungt med.

Relaterede artikler