Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Maj har bragt det gode humør tilbage hos forbrugerne, men hvor længe?

Maj har bragt det gode humør tilbage hos forbrugerne, men hvor længe?

21. maj 2019
Gå til nyhedsoversigt

Forbrugertilliden steg i maj måned fra 3,7 til 5,9 hvilket højere end årets foregående måneder. Forbrugertilliden har generelt været faldende siden sommeren sidste år, og vi kan glæde os over at der nu ser ud til at stabilisering igennem 2019 er vendt til fremgang.

Ser man på underindeksene i forbrugertilliden, er fremgangen bredt funderet. Forbrugerne er blevet mere positive på deres egen økonomiske situation og Danmarks økonomiske situation.

Vi tror forbrugerne vil fastholde det positive syn på deres egen økonomiske situation, da den reelle situation for de danske forbrugere er ganske lys. Der er fremgang i beskæftigelsen, lønningerne stiger mere end priserne, og generelt er danskernes privatøkonomi solid.

I de sidste par uger har der dog været mange dårlige nyheder omkring brexit og handelskrigen: Trump har eskaleret handelskrigen med ekstra told på en lang række kinesiske varer, og Theresa May lader til at have ramt endnu et dødvande med hendes brexitaftale. Det er derfor ikke usandsynligt, at forbrugerne igen bliver mere bekymrede omkring den økonomiske situation i Danmark de kommende 12 måneder.