Bedre gang i elbilsalget i februar

Elbilsalget er dermed tilbage til det niveau, som kendetegnede store dele af 2023.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Spritnye tal fra De Danske Bilimportører viser, at der i februar blev solgt 4.974 nye elbiler herhjemme. Det er mærkbart flere end i januar, og elbilsalget udgør 44% af det samlede bilsalg af nye personbiler i februar. I alt blev der solgt 11.218 nye personbiler i februar, hvilket også er højere end i januar.

Elbilsalget gik et gear op i februar. Det er helt som forventet efter, at skatteteknik holdt elbilsalget i ro i årets første måned. Elbilsalget er dermed tilbage til det niveau, som kendetegnede store dele af 2023, hvor det udgjorde 36% af det samlede salg af nye personbiler. Det lover godt for resten af 2024.

Ved udgangen af januar var der i alt 205.543 elbiler kørende rundt i Danmark. Alene det seneste år er den samlede bestand af elbiler vokset med ca. 90.000. Til sammenligning lød væksten i 2022 blot på 50.000 elbiler og i 2021 på 35.000 elbiler. Det vidner om, at elbilen for alvor er slået igennem herhjemme, og at januars lidt lavere salg tilsyneladende er en enlig svale.

I tillæg har der været prisfald på biler i den seneste tid, hvor der også godt kan være lidt mere i sigte. I hvert fald hvis bil­for­hand­ler­nes egne forventninger skal stå til troende. 36% af bil­for­hand­ler­ne vurderer i de seneste tal, at deres la­ger­be­hold­ning er for stor, mens 20% forventer at sænke priserne i de kommende tre måneder. Det kan måske også holde nogle købere tilbage i håb om lavere priser forud. 43% af bil­for­hand­ler­ne indikerer dog, at de allerede har sænket priserne i de foregående tre måneder.

Relaterede artikler