Travlhed på hoteller og campingpladser

Antallet af hotelovernatninger fortsætter sin himmelflugt, og sætter atter rekord i maj. Samtidig er campingsæsonen blevet skudt i gang med et rigtigt flot antal overnatninger. Der er derfor lagt op til en travl turistsæson.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at der i maj var 1,73 mio. overnatninger på danske hoteller. Det er det højeste antal overnattende hotelgæster for en maj nogensinde.

Antallet af ho­te­lover­nat­nin­ger fortsætter sin himmelflugt, og sætter atter rekord i maj. Det er imponerende. Efter pandemien er vi oppe på, at knap to ud af tre hotelgæster kommer fra Danmark. Det er altså særligt de danske gæster, der trækker læsset.

Ho­te­lover­nat­nin­ger­ne har slået rekord i samtlige måneder i 2023. Det årlige antal ho­te­lover­nat­nin­ger steg fra 13,5 mio. i 2014 til 17,1 mio. i 2019. Det niveau blev dog med længder overgået i 2022, hvor der var 18,5 mio. overnatninger. Det rekordhøje antal overnatninger er dog indtil videre blevet slået i år, og vi begynder at kunne ane en ny rekord for 2023 i horisonten.

Det er ikke kun hotellerne, der har ekstra travlt. Campingsæsonen er blevet skudt i gang med et rigtigt flot antal overnatninger i maj. Tre ud af fire gæster er fra Danmark, men senere på sæsonen kan vi forvente, at de udenlandske turister for alvor vil gøre deres indtog. Der er derfor også lagt op til en travl campingsæson.

Der var 1,45 mio. overnatninger på danske campingpladser i maj. Det er det næsthøjeste antal cam­ping­over­nat­nin­ger for en maj nogensinde – kun overgået marginalt af maj i 2008 - og slår årene op til cor­o­na­pan­de­mi­en, hvor der i gennemsnit var 1,2 mio. overnatninger.

Antallet af overnatninger på de danske over­nat­nings­ste­der er flot, særligt set i lyset af, at danskerne har fået deres købekraft markant decimeret med den høje inflation gennem det seneste års tid. Udenfor landets grænser er købekraften også forringet i den seneste tid. Vi ved dog fra bookingtallene på danske feriehuse, at 2023 ser ud til at blive endnu et kanon-år, og med den gode start på året in mente, er der grobund for travlhed på landets over­nat­nings­ste­der.

Relaterede artikler