Tyskerne lægger ferieplaner i Danmark

Rekordmange tyskere planlægger sommerferie i et dansk sommerhus. Den store efterspørgsel kommer i forlængelse af en påske, som også fik tyskerne til at valfarte til danske feriehuse i hobetal.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der aldrig før har været booket så mange husuger i danske feriehuse af tyskere til højsæsonen i juli og august. Ved udgangen af april, er der booket 130.623 husuger til højsæsonen af tyske gæster, og det er rekordhøjt på den her tid af året. En booket husuge angiver, hvor mange hele ugers bookinger der er foretaget til og med marts måned. Statistikken går tilbage til 2005.

Samlet set er der i alt booket 193.011 husuger til højsæsonen ved udgangen af april. De samlede bookinger befinder sig på det næsthøjeste niveau nogensinde, som kun er overgået af 2021. Årsagen er, at de danske gæster ikke booker lige så mange husuger, som under corona.

Tyskerne har kursen sat mod det danske sommerland. De danske feriehuse er et yndet feriemål for tyske gæster, og efterspørgslen ser på ingen måde ud til at tørre ud. Den store efterspørgsel kommer i forlængelse af en påske, som også fik tyskerne til at valfarte til danske feriehuse i hobetal. Der er i den grad lagt i kakkelovnen til endnu en travl sommer for de danske fe­ri­e­hus­ud­le­je­re.

I marts og april i år var der i alt 2,95 mio. overnatninger i danske feriehuse, hvoraf de tyske gæster stod for 2,01 mio. Det betyder, at over­nat­nin­ger­ne i påskemånederne for de tyske gæster nåede det højeste niveau nogensinde, mens de samlede overnatninger nåede næsthøjeste niveau. For at gøre sam­men­lig­nin­gen retvisende tilbage i tid lægger vi marts og april sammen, da påsken kan optræde i begge måneder.

Dagens tal bekræfter, at fe­ri­e­hus­ud­lej­nin­gen går endnu et brandvarmt år i møde. Både 2021 og 2022 slog rekorder for antallet af overnatninger, og det ser ud til, at også 2023 kommer til at befinde sig på et niveau, som minder om de seneste par år.

Relaterede artikler