Rekordmange tyske sommerhusgæster

Der der var 4,96 mio. tyske overnatninger i danske feriehuse i højsæsonen (juli og august). Det er ny rekord. Tyske gæster står for 60% af overnatningerne i juli og august.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Danmarks Statistik viser, at der var 2,97 mio. tyske overnatninger i danske feriehuse i august. Det bringer totalen for højsæsonen (juli og august) op på 4,96 mio. tyske overnatninger, hvilket er ny rekord. Statistikken går tilbage til 2005.

Rekordmange tyske gæster lagde vejen forbi et lejet dansk sommerhus i højsæsonen. Sidste år bød også på rekord i antallet af tyske gæster, men den kraftige efterspørgsel på feriehuse er altså fortsat med fuldt tryk i år. Det er især tyske gæster, som driver fe­ri­e­hus­ud­lej­nin­gen, da de står for 60% af over­nat­nin­ger­ne i juli og august.

Det samlede antal overnatninger i højsæsonen lyder på 8,12 mio. Det er lidt højere end sidste år, men lavere end i 2020 og 2021, hvilket skyldes at færre danskere lejer et dansk sommerhus. Det er ikke fordi, at danskerne er forsvundet fuldstændig fra det hjemlige ferielandskab, men efterspørgslen er bare vendt retur til tiden før corona. Antallet af overnatninger fra øvrige udenlandske destinationer som fx Holland er også gået frem i lighed med de tyske overnatninger. Omvendt er der færre svenske og norske overnatninger i forhold til sidste år, hvilket kan skyldes de svage svenske og norske kroner.

I årets første otte måneder, har der været i alt 16,54 mio. overnatninger i feriehusene. Det er -2,2% færre end sidste års rekord. Ser vi mod antallet af bookede hus-uger for resten af året, tyder det på, at aktiviteten bliver lidt højere end sidste år, da antallet af bookinger er 1,3% højere. Så om der bliver tale om et nyt rekordår målt på antallet af overnatninger i de danske feriehuse er for tidligt at på om, men der vil under alle omstændigheder være tale om et højt niveau.

Relaterede artikler