Færre langtidsledige

Der er igen gode nyheder fra arbejdsmarkedet. Langtidsledigheden falder og holder fast i det laveste niveau nogensinde målt. Beskæftigelsen er drønet op, ledigheden ligger lavt, og langtidsledigheden er i tillæg rekordlav i den her tid.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61

Friske tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at antallet af langtidsledige personer i Danmark falder til 13.329 personer i marts. Det er 150 færre i forhold til måneden før. Lang­tids­le­dig­he­den befinder sig i denne tid på det laveste nogensinde målt. Langtidsledige er defineret ved, at man har været ledig i mindst 80% af tiden indenfor de seneste 12 måneder.

Lang­tids­le­dig­he­den er faldet massivt i to år. Siden april i 2021, hvor lang­tids­le­dig­he­den toppede med mere end 42.000 personer, så er antallet af langtidsledige faldet med mere end 29.000 personer. Det svarer til et fald på næsten 70%.

Der er igen gode nyheder fra ar­bejds­mar­ke­det. Lang­tids­le­dig­he­den falder og holder fast i det laveste niveau nogensinde målt. Beskæftigelsen er drønet op, ledigheden ligger lavt, og lang­tids­le­dig­he­den er i tillæg rekordlav i den her tid. Det er en fremragende nyhed.

Beskæftigelsen er rekordhøj. Senest steg beskæftigelsen med 5.400 personer i februar. Hertil holder ledigheden sig lav, selvom pilen har peget svagt op det seneste halve år. Stil­lings­op­slag ligger omkring 20% højere end før corona, og det vidner om en fortsat pæn efterspørgsel efter arbejdskraft.

Den danske økonomi er dog ramt af vind fra flere kanter. Inflation har svækket købekraften hos de danske forbrugere, renterne er steget, og samtidigt står eksporten står overfor en mere udfordrende tid, som risikerer at smitte af på ar­bejds­mar­ke­det. Vi forventer, det vil ramme ar­bejds­mar­ke­det med en forsinkelse, men indtil videre strømmer der stadig stærke tal ud fra ar­bejds­mar­ke­det.

Relaterede artikler