Danskernes aktieformuer er tilbage på sporet i oktober – og sætter ny rekord

C25 indekset steg næsten 5% i oktober, hvilket gavner formuerne.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Danskernes bankindlån bugner – har 1.023 mia. kr. stående

Netop of­fent­lig­gjor­te tal fra Nationalbanken viser, at danske husholdningers egne ak­tie­be­hold­nin­ger steg med 27,9 mia. kr. i oktober, som i alt nu er på 626,1 mia. kr. Det betyder, at aktieformuerne igen har mundvigene opad efter, september bød på det første fald i aktieformuerne i 8 måneder. Samtidig betyder stigningen, at aktieformuerne atter en gang slår rekord. Statistikken ser alene på VP-registrerede værdipapirer.

Danskernes aktieformuer havde atter pil op i november, og danskernes aktieformuer er tilbage over 600 mia. kr. igen og endda i ny rekord. Alene i år har danskerne lagt 123 mia. kr. til deres aktieformue, hvor januar og september står som de eneste måneder med fald.

Med stigningen i oktober, er danskernes aktieformuer steget med hele 255 mia. kr., hvis vi sammenligner med bunden i marts sidste år. 

Retter vi øjnene mod det danske C25-indeks, så kan vi finde en del af forklaringen på, hvorfor det tabte fra september, er indhentet igen. Indekset steg nemlig med næsten 5% i oktober. I november vender pilen dog nedad igen og C25-indekset er p.t. nede med lidt over 2% for måneden som helhed. Derfor kunne november godt ligne en måned, hvor der i lighed med september kommer et hug til danskerens aktieformuer.

Alt i alt fremstår danskerne robuste, da det ikke kun er aktieformuerne, som er gået kraftigt frem den seneste tid. Vi har set boligpriserne skyde kraftigt op, mens også danskernes pensionsformue har været begunstiget af stigende aktiemarkeder. Derudover har danskerne mere end 1.000 mia. kr. stående på almindelige bankkonti, hvilket sætter en tyk steg under, hvor solide danskerne generelt er.

Relaterede artikler