Ledigheden faldt med 545 personer i sidste uge

Samlet set er ledigheden steget med 48.329 personer siden 9 marts.

Ledigheden står bomstille

Friske tal fra Be­skæf­ti­gel­ses­mi­ni­ste­ri­et viser, at der i sidste uge kom 5.996 nye ledige til mens 6.541 ledige trådte ud af ledighedskøen. Antallet af ledige faldt derved med 545 personer i sidste uge. Samlet set er ledigheden steget med 48.329 personer siden 9 marts.

Antallet af nye ledige stiger ikke med samme hast som vi så i starten. Det er bestemt glædeligt i en tid hvor gode nyheder ikke ligefrem står i kø. Den gode nyhed får dog ikke mig til at drage et lettelsens suk endnu. Ser vi mod 1. juni og 1 juli de kommende måneder, forventer jeg desværre, at antallet af ledige vil stige ganske voldsomt. Det skyldes at langt de fleste lønmodtagere har længere op­si­gel­ses­vars­ler, og der vil derfor komme flere ledige til i takt med at de som er blevet afskediget melder sig ledige.

Der er ingen tvivl om, at vi står i et kraftigt tilbageslag til dansk økonomi. Jeg forventer dog et tilbageslag af relativt kort karakter, blandt andet som følge af at dansk økonomi var sund og robust op til coronaens indtog. Alligevel kommer vi desværre ikke uden om, at nogle vil miste deres arbejde som følge af tilbageslaget, og det vil vare nogle år før vi igen vil snakke om be­skæf­ti­gel­ses­re­kor­der herhjemme.

Relaterede artikler