Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Stigende priser og lavere handelsaktivitet på lejlighedsmarkedet

Stigende priser og lavere handelsaktivitet på lejlighedsmarkedet

9. januar 2019
Gå til nyhedsoversigt

Priserne på enfamiliehuse steg på landsplan med 3,7 procent i oktober sammenlignet med samme måned i 2017. Priserne på lejligheder steg på landsplan med 4,5 procent i samme periode.

Kigger vi på handelsaktiviteten er antallet af handler med enfamiliehuse steget med 2,4 procent, mens antallet af handler med lejligheder er faldet med 12,4 procent.

Det skyldes formentlig at prisen på lejligheder, særligt i København, efterhånden har nået et niveau hvor færre kan være med. Dertil kommer de nye låneregler, der trådte i kraft i januar, der begrænser valget af låntyper for boligkøbere med en gæld der overstiger fire gange indkomsten. Det rammer særligt boligkøbere i de dyreste områder.

Mere modvind til ejerlejlighederne

Generelt ser vi fortsat et boligmarked i god form det kommende år og vi forventer, at huspriserne vil fortsætte opad i et moderat tempo, med stigninger på omtrent 3 pct. på landsplan. Mange faktorer understøtter boligmarkedet:  beskæftigelsen stiger, renterne er lave og boligbyrden (det vil sige hvor stor en andel af den disponible indkomst, der bruges til at finansiere boligen) er lav i en historisk kontekst.

For lejlighedsmarkedet i de største byer er der dog udsigt til mere modvind fra et massivt nybyggeri, strammere lånekrav, samt nye boligskatter, der alle vil trække i retning af lavere priser de kommende år. Vi forventer ikke egentlige prisfald, men det er en risiko, man skal være opmærksom på som køber.